Yapılan çalışmalar sonunda çıkan rapor İl Genel Meclisi"ne sunuldu.
Sökeli il Genel Meclis Üyeleri Kazım Er (CHP), Orhan Korkmaz (CHP), Mehmet Ali Oklay (MHP), Kenan Özcan (Ak parti)"ın da imzalarının bulunduğu önergenin kabul edilmesiyle 16 Mart tarihinde Söke ve çevresinde başlatılan su taşkını yaşanan köylerdeki zarar tespit çalışmaları sonuçlandı. Zarar tespit çalışmaları Söke"ye bağlı Burunköy, Akçakaya, Pamukçular, Kisir, Nalbantlar, Özbaşı, Çalıköy, Karacahayıt, Avşar ve Serçin Köylerinde yapıldı.
Tarım Hayvancılık Komisyonu ve Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu tarafından İl Genel Meclisi"ne sunulan raporda bölgede dere ve çayların yataklarının temizlenmeye çalışılmasına rağmen yetersiz olduğu belirtildi. Bu durumun taşkınlar sonunda su baskınlarını arttırdığı köylerde arazi ve evlerin sular altında kaldığı belirtildi.
Menderes Nehrinin taşması sonucunda sular altın akala arazilerde ekim için tarlaya atılan tohum ve gübrelerin tamamen telef olduğu, ekili arazilerin zarar gördüğü, bölgede kardeşlenme dönemine denk gelen taşkınların buğday ekili arazilere ciddi zararlar verdiği ve verim alınamayacağının tespit edildiği belirtilen raporda; pamuk ekimin de gecikmesinden dolayı kayıpların meydana geleceği vurgulandı.
Aydın il Genel Meclisi Tarım Hayvancılık Komisyonu ve Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu"nun zarar tespitine ilişkin yapılan çalışmalar sonunda hazırlanan raporda önerilerde sıralandı. Komisyonlarca önerilerde; Serçin Köyünde su tahliye sisteminin yapılması, dere ve çayların ıslah çalışmalarının yapılması, bölgedeki suyun kontrol altına alınabilmesi için göletlerin planlanarak yatırım programına alınması, Söke ve çevresinin Tarım sigortalarında pilot bölge ilan edilmesi gibi ifadelere yer verildi.