Cem Garipoğlu"nun tutuklu bulunan babası Nida Garipoğlu, oğlunun teslim olmayı reddetmesi halinde kendisine verilmek üzere bir mektup yazdı.

Avukat Aytekin Kaya tarafından temize çekilen mektupta, Nida Garipoğlu, Cem"i çok sevdiklerini vurgulayarak, “Bir kaza oldu. Bir hata yaptın. Adalete ve avukatına güven, teslim ol” diyor. Avukat Kaya, Cem sorun çıkarmadığı için mektubu kendisine vermediğini söyledi.

MÜNEVVER Karabulut"un katil zanlısı Cem Garipoğlu"nun, tutuklu olan babası Nida Garipoğlu"nun oğluna yazdığı 3 sayfalık mektubu Hürriyet buldu. Garipoğlu, 15 Eylül"de vekaletini almaya giden avukatı Aytekin Kaya"ya verdiği mektubunda, oğluna, “Teslim ol. Adalete güven” çağrısında bulunuyor. Avukat Kaya, Nida Garipoğlu"nun Adli Tıp raporunun arkasına kurşun kalemle, hazırlıksız ve özensizce karaladığı, kendisinin de el yazısıyla temize çektiği mektubu, Cem Garipoğlu"na vermediğini söyledi. Kaya, mektubun, Nida Garipoğlu tarafından oğlunun son anda teslim olmaktan vazgeçmesi ihtimaline karşılık yazıldığını belirtip, şöyle dedi: “Cem bana güvenmeyip, teslim olmaya yanaşmasaydı mektubu kendisine verecektim. Aramızda bir sorun yaşansaydı, "Bak baban da sana bunu gönderdi" diyecektim. Ama çocuk baktım normal. O mektupla çocuğu daha fazla üzmek istemedim. Onu versem belki iyice duygulanacaktı. Ancak babasının düşüncelerini kendisine aktardım.”

İşte o mektup

Nida Garipoğlu"nun “Canım oğlum” diye başlayıp “Seni hep sevdim, seviyorum, seveceğim. Baban” diye biten mektubu şöyle:

Bir hata yaptın kendini kaybettin

Bir kaza oldu. Çok zor günler geçirdin. Ailemiz de zor günler geçirdi. İnşallah bu zor günleri de atlatacağız. Oğlum bundan sonra ne yapman gerektiğini yazıyorum. Avukat abini dinle. O çok tecrübeli ve aile dostumuz olan birisi. Tavsiyelerine uy. Her şeyi anlat. Avukatımız da bunu istiyor. Onun vurgulanmasını istediği şeyleri vurgula. Oğlum insanlar hata yaparlar. Utanılacak, acı duyulacak şeyler de yaparlar. Yapmamaları lazım ama hayatta bazen açmaz durumlar da oluyor. Sen de bir hata yaptın. Belli kendini kaybettin. Sonuç korkunç, ben de biliyorum ki içinde hep bir boşluk olacak. Ben de annen de, kardeşlerin de bu boşluğu dolduracağız. Birbirimize kenetleneceğiz. Geleceğe bakacağız. Allah"a dua ediyorum. Sen de dua et. Adalete güven.

Ne yapmış olursan ol seni çok seviyoruz

Canım babacığım, acı sevgiyle sağılacak. Sen de cezanı çekip çıkacaksın. Eski günlerdeki gibi hep beraber olacağız. Annem, kardeşlerin, halan, amcaların, kuzenlerin herkes seni çok seviyor. Hepimiz üzüldük ama geçmiş geri gelmez. Sen ne yapmış olursan ol. Biz seni seviyoruz, hem de çok. Ben her gördüğüm insana senin ne süper bir insan olduğunu söylüyorum.

Arabayı duvara vurduk önemli değil, sağsın

İstemeden bir kaza oldu. Arabayı duvara vurduk. Önemli değil (üzeri çizilmiş) Sen sağsın ve iyisin. Bundan sonra gereken her şeyi yapacağım. Bu acıyı ve korkunu yenmen için her şeyi yapacağım. Yeni bir dönem başlayacak. Güçlü ol. İnancını yitirme. Ümidini asla kaybetme. Ve inan son aylara göre çok daha iyi geçecek. Beni seni hiç yalnız bırakmayacağım. Seni kendi canından çok seven baban seni asla yalnız bırakmayacak. Hep yanında olacak. Oğlum canım benim.

Sakın heyecanlanma hatanla yüzleşeceksin

Ne olursa olsun, ne yaparsan yap, ben seni sadece destekleyeceğim. Senin gibi bir oğlum olduğu için hep şükrettim, sevindim. Bu mutluluğum, bu gururum, ben yaşadığım sürece hep devam edecek. Buradayken hep seni ve iyi şeyleri düşündüm. Göreceksin sayılı günlerin zamanla geçecek. Ailece eski günlerimizdeki gibi sizlerin başarılarını izleyeceğiz. Lütfen bugüne kadar yaptığın gibi babana güven, söylediklerimi yap. Avukat abine güven. Susma hakkını kullan derse kullan. Bu senin hakkın. Sakın heyecanlanma. Tekrar tekrar söylüyorum hatanla yüzleşeceksin. Neyse anlat. Benim için ne kadar zor olsa da artık teslim olman gerek diye düşünüyorum.

O ailenin belki daha çok ciğeri yanıyor

İçim parçalanıyor ama aslan oğlum bil ki içi parçalanan sadece ben, bizim ailemiz değil. O babanın da, o ailenin de belki daha fazla ciğeri yanıyor. Bu acıyı anlatmak zor. Sen de acı çekiyorsun biliyorum ama hep dediğim gibi artık büyüdün. (Önce, "büyüdün" yerine "büyük bir adam oldun" diye yazılıp çizilmiş.) Çok iyi eğitim aldın. Hep başarılıydın. Beni hep gururlandırdın. Küçük bedenin, büyük yüreğin ve inancınla bu sıkıntılara da göğüs gereceğine inancım tam.
Umutsuzluğa kapılma.

NOT: Sağlığına dikkat et. Beslenmene dikkat et. Kaçmakla, hayata küsmekle hiçbir şey elde edemezsin. Unutma tek umudum sen ve kardeşlerinin benim emekliliğimde işleri eline alması.”

SENİ HEP SEVDİM, SEVİYORUM, SEVECEĞİM. BABAN.

Hürriyet