TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Fransa Parlamentosu'ndan sözde Ermeni soykırımını inkâr edenlere yönelik ceza içeren yasanın geçtiğine dikkat çekerek, bu durumu şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Bendevi Palandöken, "Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi bellidir. Zorda olan mazlum milletlere nasıl kucak açtığı da ortadayken, Fransa Parlamentosu'nun yalan ve iftiralarla tarih yazması kabul edilemez. Fransız milletvekillerinin görüşmeler sırasında söylediği 'Türkiye mallarımızı boykot edemez' sözlerinin cevabını en etkili şekilde halkımız verecektir. Biz TESK olarak 13 federasyonumuza ve 82 birliğimize genelge göndererek tepkilerini göstermelerini istedik. Türk halkı milli konularda her zaman duyarlı olmuştur. Fransız mallarının kullanılmaması konusunda da destek vereceklerdir." dedi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarafından yüz binlerce afiş ve broşür basılarak taksi, dolmuş, halk otobüsü ve bilboardlara asılacağını da açıklayan Palandöken, "Milli konularda Türk halkı her zaman duyarlıdır. Bu kararda da halkımızın gerekli desteği vereceğine inancımız ve güvenimiz sonsuzdur. Umarım Fransız Senatosu yapılan yanlışı görür ve bu yanlıştan dönerler." ifadelerini kullandı.