Toplumsal barış ve huzur projeleri kapsamında ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik kız ve erkek olmak üzere iki grup halinde hazırlanan karate kursundan sonra Nazilli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu"nda kalan hükümlüler için “Doğalgaz Tesisatçılığı” kursu düzenlendi. Nazilli Endüstri Meslek Lisesi"nde düzenlenen kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.
Düzenlenen sertifika töreni Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkan Vekilleri Ali Gürsoy ile Ziya Aksüt, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Polis Okulu Müdürü Yaşar Özen, Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç, Halk Eğitim Müdürü Hasan Karakaşlı, İş-Kur Şube Müdürü Şahin Altınkurt katıldı.
Açılışta konuşan Nazilli Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Özgür Bozet, “Hazırladığımız proje ile Nazilli İlçesinde bulunan ve mesleki becerileri olmadığı için iş bulmakta zorlanan kişilerin vasıflı işgücü haline gelerek istihdama katılımlarını sağlamak için Nazilli İş-Kur Şube Müdürlüğü, Nazilli Halk Merkezi Müdürlüğü ve Nazilli Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğünün ortak iş birliğinde proje gerçekleştirildi. 18 kişi olarak başlanan kursu 11 kişi başarı ile tamamladı” dedi.
Koruma Kurulu tarafından toplumsal huzur ve barış projelerini ile meslek edindirme projelerinin çalışmalarına devam edildiğini söyleyen Nazilli Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da, “Projeleri hazırlama aşamasında bölgenin ve kursiyerlerin ihtiyaçları dikkate alınarak istihdam oranı en yüksek meslek kollarının belirlenip projelendirmek, kurs sonunda iş bulma imkânı sağlanması amaçlanmaktadır. İlerleyen zamanda mekikli dokuma 15kişi, gaz altı kaynakçılığı 15 kişi, iş makinesi operatörlüğü 15 kişi ve iklimlendirme 40kişi gibi meslek edindirme projelerinin faaliyete geçirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Toplumsal barış ve huzur projeleri kapsamında Koruma Kurulu ile iş birliği halinde olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.