Toplantıya MHP Aydın Milletvekilleri Recep Taner, Ertuğrul Kumcuoğlu, Ali Uzunırmak, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Ahmet Ertürk, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız ile çok sayıda siyaset ve iş dünyası temsilcisi katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Aydın Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu, teşvikin olumlu ama süresinin daha uzun olması gerektiğini belirterek “Teşviklerin süresi kısıtlı. Bir yatırımcı anca üç yılda kendini toplar. Bu nedenle teşvikler gerektiği gibi yararlı olmuyor. Teşvik süresi üç yıldan en az beş yıla çıkarılırsa, o zaman etkili olur.” dedi.
Toplantıda Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, özellikle Aydın"ın 3 yerine teşvik paketinde 2. grupta bulunması eleştirilerini yanıtlayan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem “Grupların belirlenmesindeki kriter keyfi değil bilimseldir. TUİK"in rakamlarına göre gruplar belirlenmiştir. Aydın olarak pakette kendimiz adına bazı eksiklikler görebiliriz. Bu gibi toplantılarda bir araya gelip ne istediğimizi planlarsak Ankara"ya net bilgilerle gideriz. Ben Ankara"da bunun için elimden geleni yapacağım. Aydın tarım ve turizm gelirleri olan bir il. Tarımı ile turizmi ile Aydın zaten Allah"tan teşvikli” şeklinde konuştu.
MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak"da konuşmasın da teşvik paketinin siyasi lobilerin etkisi ile şekillendirildiğini ifade edip, uluslararası anlamda Türkiye"ye rekabet gücü katmayacağını vurguladı. Toplantının sonunda tüm katılımcılar toplantıların sürekli hale getirilerek çalıştay oluşturulması konusunda fikir birliğine vardılar.