AYDINPOST ÖZEL - Başbuğ Türkeş"e söz verdim MHP"yi iktidara taşıyacağım!

Yazarımız Servet Töz"ü telefonla arayarak, “Zatıâlinizin yazıları ve Aydınpost ile Aydın"daki gelişmeleri öğrenme fırsatı buluyoruz. Size ve ekip arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum” dedi.

Aydınpost"u Ankara"ya davet eden Aydın, “Aydınpost ekibini Ankara"da misafir etmek isterim, sizlere her zaman kapımız ve yüreğimiz açık” dedi.

Tüm Türkiye"de olduğu gibi Aydın"daki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini anlattı.

MHP"de kongre sürecini başlatan eski Bayındırlık ve İskân Bakanı ve MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, Türk siyasi hayatının tıkandığını, yeni bir hareketlenmeye ihtiyaç olduğunu belirterek, MHP"nin bundan yararlanma becerisini gösteremediğini söyledi. Bu nedenle kutlu bir yürüyüşe çıktıklarını anlattı.

Aydın, yazarımız Töz"e “Başbuğ"u 4 Nisan 1997"de kaybettik. 8 Nisan"da toprağa verdik” diyen Koray Aydın, şöyle devam etti: “Genel başkanımızın naaşı genel merkezin önüne getirildiğinde, genel sekreter sıfatıyla bir konuşma yaptım. Dedim ki; "Başbuğ"um, bizi affet. Seni buradan başbakan olarak uğurlayamıyoruz. Ama yetiştirdiğin evlatlar olarak, söz veriyoruz. MHP"yi mutlaka iktidar yapacağız."

“Şimdi önümüzde bu sözümüze bağlı olarak, hareketin geçmişine saygı duyan, değerleriyle barışık, ortak ülkülerimiz üzerine bir gelecek inşa etme hareketi var” diyen Aydın, “Buradan kin ve husumet çıkmaz. Hareketin geleceği de aydınlanacaktır. Yarışmanın olduğu yerde üretkenlik olur” dedi.

Amaçlarının, MHP"yi hem fikri hem de teşkilat anlamında yeniden yapılandırmak ve tüm ülkücüleri sevgi ve kardeşlik adı altında bütünleştirmek olduğunu anlatan Aydın, bu hareketin dışında kalmış bir kişi bile bırakmayacaklarını söyledi. Aydın, “Her türlü isim, şimdi görevde olanlar da dâhil, en ufak bir ayrışma yapmadan tümüyle bir arada bir gelecek inşa edeceğiz” diye konuştu.

MHP"yi iktidar yapmak için çalıştıklarını vurgulayan Aydın, “Allah çalışana verir” dedi.

MHP Genel Merkezi"ne 265 imzalı kongre talebini ilettiklerini hatırlatan Aydın, Genel Merkezin kongre isteğini kabul etmemesi üzerine konuyu yargıya taşıdıklarını anlattı. Türk yargısına güvendiklerini “Türkiye"de hukuk var” diyerek anlatan Aydın, “Türkiye"de hukuk varsa, kongre talebimizin ötelenemeyeceğini 21 Temmuz"da hep beraber göreceğiz” dedi.