Programına 1.5 saat gecikmeli başlayan Baykal, Aydın Belediyesi önünde halka hitap ederek, hükümeti eleştirdi. Baykal, Deniz Feneri davasına yayın yasağı getirilmesinin manidar olduğunu belirterek, Ergenekon'a da aynı yasağın getirilmesi gerektiğini savundu.
Baykal'ın, Aydın ziyaretine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, milletvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu, Mehmet Ali Susam, Necmi Topuz, Fatih Akay ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da eşlik etti.
Konuşmasına, Aydınlılar'a teşekkür ederek başlayan Baykal, "Aydın'a hizmet edecek ve Aydın'a yakışır arkadaşı belediye başkanı seçztiğiniz için hepinize helal olsun. Aydın'a hizmet bizim için şereftir. Bizi mutlu ettiniz. Biz de sizi mutlu edeceğiz. Bu seçimlerle Türkiye'nin önüne bir umut penceresi açılmıştır. İşbaşındaki iktidarın gidici olduğu ve yeni bir iktidarın geleceği açıktır. Ekonominin, tarımın durumu ortada. Gelir dağılımındaki çarpıklıklar ortada. Bu hükümet bu işi yürütemedi. 2 gün önce
hükümetin 3 bakanı çıktı, 'Yüzde 4 kalkınacaktık fakat yüzde 3.6 küçüleceğiz. Büyüme yok daralma var' sözleriyle itiraf ettiler. 3.6 dünyadaki en büyük küçülme oranlarından biridir. Maalesef işsizlikte dünyada 2. sıraya yükseldik. Türkiye'de halka güven veren yeni dürüst bir yönetimi işbaşına getirmek lazım" dedi.

DENİZ FENERİNE GELEN YAYIN YASAĞI ERGENEKON DAVASINA DA GELMELİ
Belediye Meydanı'ndaki konuşması sırasında vatandaşların Deniz Baykal'la Deniz Feneri davasını hatırlatması üzerine gündemdeki Ergenekon davasına da değinen Baykal, "Deniz Feneri davası hala ortaya çıkmadı. Dava dosyası hala tercümle ediliyor. Tercüme bitmedi ama yayın yasağı var. Deniz Feneri'ni yazmak yasak. Ergenekon ile ilgili bu ülkenin en neslu insanlarına suçlamalar yapılıyor. Ancak buna yayın yasağı yok. Bunları biliyoruz. Bunun da gereğini yapacağız. Önümüzdek genel seçimlerde iktidara gelerek bu işi noktalayacağız" dedi.
Baykal, ilk gene seçimlerde iktidara geleceklerinin işaretini Aydın'dan aldığını kaydederek, geçmişteki siyasi değişimlerde ilk işaret fişeğini Aydın atmıştır. Şimdi de Aydınlılar attı" dedi
29 Mart yerel seçimlerinin en favori isimlerinden biri olan Kemal Kılıçdaroğlu da halkın isteği üzerine kısa bir konuşma yaptı. Seçilemese de Aydın'da Özlem Çerçioğlu'nun kazanmasına çok sevindiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, Aydınlılar'a teşekkür etti.

CHP GENEL BAŞKANI BAYKAL, MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇELİK'İN DEMİREL'LE İLGİLİ SÖZLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
BAYKAL: "TÜRKİYE'DE YAŞANAN OLAYLAR UTANÇ VERİCİDİR"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleştirilen gözaltılarla ilgili olarak, "Türkiye'de yaşanan olaylar utanç vericidir" dedi.
Aydın halkına teşekkür ziyaretine gelen Baykal, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Baykal, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le ilgili 'siyasi tarihimizde kara lekedir' sözüne, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Demirel'in cevap vermesini istedi.
Ergenekon soruşturması kapsamında rektörlerin evlerinin aranıp gözaltına alınması ile ilgili konuşan Baykal, "Türkiye'de yaşanan olaylar utanç vericidir. Milletimiz ciddi şekilde kaygılıdır. Maalesef bu gidişatı gerçekleştirenler bunun bilincinde değildir. Kaygan zeminde bu işi başaramayacaklar. Şunu bilin ki yapılanlar yapanların yanına kar kalmayacak. Gerekli mücadeleyi daha tepkili şekilde vermeliyiz. Sayın Çelik'in sözüyle ilgili olarak da Sayın Demirel kendisi en güzel cevabı verecektir ama bu
gidişi değerlendirmesi gereken kişi susuyor. Herkes kendi muhatabını doğru seçmelidir. Bu konuda konuşması gereken Başbakan'dır. Tatilini bitirip, Almanya'daki doğum günü partisinden sonra konuşmasını bekliyorum" dedi.
Baykal daha sonra Aydın il genelindeki partisine ait belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile Aydın Belediye Meclis salonunda basına kapalı toplantı yaptı.

FOTOĞRAFLAR: AYDINPOST ÖZEL