Didim ilçesinde düzenlenen kokteylde 3. Uluslararası Deniz Kültürü Festivali için Türkiye'ye gelen Kaptan Coustaeu'nun efsane ekibine teşekkür belgesi verildi.
Dün akşam Garden Of Sun Otel'de düzenlenen kokteyl ve ödül törenine Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu, CHP İlçe Başkanı Mustafa Bekar, Didim Turizm Derneği Genel Sekreteri Erdal Baylan, Didim Rotary Kulübü Başkanı Deniz Baylan, Deniz Kültürü Derneği Başkanı Hakkı Şen, Kaptan Couesteau'nun ekip şefi Andre Laban, Fransa Bölgesel Festival Başkanı Jean Claude Eugene Captan Couesteau'nun kameramanı Bernard Delemotte ve eşi, Otel Sahibi
Nurettin Karakış, Didim Beach Otel Ön Büro ve Pazarlama Müdürü Sadık Şahin ve davetliler katıldı.
Didim Turizm Derneği Başkan Deniz Atabay, iyi dostlukların kurulduğunu söyleyerek, "Birlikte iş yapma kültürünü geliştirdik. Efsane ekibi ağırladık. Buraya gelmelerinde bize yardımcı olan Deniz Kültürü Derneği Başkanına teşekkür ederken, bizlere bu organizasyonda destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Deniz Kültürü Derneği Başkanı Hakkı Şen ise, Didim'e 5 gün önce geldiklerini ve bir dost limanı bulduklarını belirterek, "Dostluklar arkadaşlıklar geliştirdik. Didim'de bu etkinliğin yapılmasında emeği geçen tüm sivil toplum örgütlerine ve kurumlara teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu ise organizasyonun güzel olduğunu ve birlikteliğin öneminin ortaya çıktığını ifade ederek, "Görev yaptığım kurum adına şunu söyleyebilirim ki bu dostluklar önemli. Bizde ileri de yurt dışından katılacağımız fuarlarda Fransa'yı da dahil etmek fikrimiz oluştu ve bununla ilgili konuları ele alacağız. Bu güzel ekibi ağırlamaktan da mutluluk duyduk" dedi.
Konuşmaların ardından Deniz Kültürü Derneği Başkanı Hakkı Şen, etkinliklere destek veren kurumların temsilcilerine birer şilt verdi. Ardından Didim Turizm Derneği yöneticileri de Kaptan Coustaeu'nun ekibine birer teşekkür belgesi ve hediye sepeti verdi. Ekip şefi Andrea Laban ise deniz altında yaptığı resmi Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay'a hediye etti. Kokteylde ayrıca ilk kez dalgıçlık yapan kişilere de anı olarak birer belge verildi. Kokteylin sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.
Kaptan Coustaeu'nun efsane ekibi 27 Eylül'de Didim'e gelmiş, bu kapsamda dalma, deniz altında yağlı boya çalışması, öğrencilerle söyleşi ve kaynaşma toplantıları düzenlenmişti.