Yatağan Kaymakamlığı ve Yeşilbağcılar Belediyesi’nin, beldede bulunan dini ve tarihi değerlerin korunması için yaptıkları müracaat değerlendirmeye alındı. Bu kapsamda Muğla Koruma Kurulu ve Müzeler Müdürlüğü’nden yetkililer üç gün boyunca beldede inceleme yaptı.

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Yeşilbağcılar Beldesi’nde Muğla Koruma Kurulu ve Müzeler Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonunda eski yerleşim alanında bulunan tescilli Bahri Bey Camii, tarihi hamam ve Osmanlı mimarisi özelliği taşıyan üç evin değerlendirmeye alındığı öğrenildi.

Korunması gereken binaları gazetecilere gösteren ve yapılan kurul çalışmaları hakkında bilgi veren Yeşilbağcılar Belediye Başkanı Ertaf Cicili; “Beldemizin yeni yerleşim alanına taşınması tamamlandı. Taşınma sırasında ölümüze, dirimize sahip çıktık. Ancak eski yerleşim alanında bulunan tescilli Bahri Bey Camii, tarihi hamam ve Osmanlı mimarisi özelliği taşıyan üç evin de yeni yerleşim yerine taşınmasını istiyoruz. Bu konuda Yatağan Kaymakamlığı ve Yeşilbağcılar Belediyesi olarak beldede bulunan dini ve tarihi değerlerin korunması için yaptığımız müracaat değerlendirmeye alındı. Bu kapsamda Muğla Koruma Kurulu ve Müzeler Müdürlüğü’nden yetkililer üç gün boyunca beldede inceleme yaptılar. Yapılan incelemeler sonunda eski yerleşim alanında bulunan tescilli Bahri Bey Camii, tarihi hamam ve Osmanlı mimarisi özelliği taşıyan üç evin değerlendirmeye aldı. Ayrıca taşınabilir bulunan birçok tarihi eseri de Belediyemize zimmetleşerek koruma altına aldı. Yapılan çalışmalar ile ilgili değerlendirme önümüzdeki günlerde açıklığa kavuşacak temennimiz bu tarihi ve dini değerlerimizin korunmasıdır” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png