9 yıl önce UEFA Kupası'nı müzesine götüren G.Saray ile bu sezon Kadıköy'deki finale koşan G.Saray arasında şaşırtan 7 benzerlik:

1999-2000 sezonunun devre arasında 5numaralı formayı giyen Tugay, Dick Advocaat'ın çalıştırdığı G.Rangers'a transfer oldu. Bu sezon 5 numarayı sırtında taşıyan Meira, sezon ortasında Rus Zenit kulübüne transfer oldu. Zenit'i Dick Advocaat çalıştırıyor.

99-00'de Şampiyonlar Ligi grubunda Hertha Berlin'i deplasmanda 4-1 mağlup etti. Bu sezon UEFA'da grup maçında yine Hertha Berlin'i deplasmanda 1-0'lık skorla devirdi.

G.SARAYMilan'ı son dakika golüyle3-2 mağlup edip UEFA'da yoluna devam etti. Bordeaux maçında skor 3-3 iken Galatasaray, Sabri'nin son dakika golüyle Fransız ekibini kupa dışına itti.

UEFA'da, 1999-2000 sezonunda 3. turda elenen takım Bologna idi. Bu sezon Galatasaray 3. turda bir başka Bharfi ile başlayan takımı eledi: Bordeaux.

9 yıl önce 4. turda Alman ekibi B. Dortmund ile eşleşmiş ve elemişti. Bu sezon 4. turdaki rakibi yine bir Alman, Hamburg oldu ve Aslan tura yakın.

Çeyrek finalde Mharfi ile başlayan rakip karşısına çıkmıştı: Mallorca Hamburg'u elediği takdirde G.Saray'ın çeyrek finalde 'm' harfiyle başlayan muhtemel 3 rakibi var: Marsilya, Manchester City, Metalist Kharkiv

Final: 99-2000'de K ile başlayan Kopenhag'da oynanmıştı.Bu sezon final Kadıköy'de!

SABAH