Düzeni ve vücut ölçüleri bozulan pek çok kişi hazır kalıp kıyafetleri giyemeyince yeniden terziden giyinmeye başladı. Yaşanan ilgi nedeniyle Aydın’da terziler de gençleşmeye başladı. Çıraklık ve kalfalık evresini tamamlayan Aydın’ın en genç terzisi 24 yaşındaki Fuat İri ise Karpuzlu ilçesinde dükkan açarak çalışmaya başladı.

Aydın’da kendisinden daha genç terzi tanımadığını belirten Fuat İri, bir zamanlar çok cazip görünen seri üretim ve hazır kalıp kıyafetlerin her geçen gün kalıbı bozulan Türk insanına fazla gitmediğini, artık kıyafetine özen gösterenlerin kendisi için özel kesilip dikilen kıyafetleri tercih etmeye başladığını söyledi.

Baba mesleği terziliği severek yaptığını ve kazancından da memnun olduğunu belirten Aydın’ın en genç terzisi 24 yaşındaki Fuat İri, “Kumaşı bizden en kaliteli gömleği 35 liraya, en kaliteli pantolonu ise 75 liraya dikiyoruz. Bu ilk bakışa semt pazarlarında satılan gömlek ve pantolonla kıyaslanırsa pahalı görünebilir. Ancak bir terzinin kişiye özel diktiği bir kıyafetin yerine başka hiçbir kıyafet tutmaz. Bunun yanında son zamanlarda yaygınlaşan obezite ve çok sık kilo alıp vermeler vatandaşımızı kıyafet konusunda sıkıntıya soktu. Bu da terzilerin işlerinin açılmasını sağladı. Şıklığına ve rahatına düşkün kişiler yeniden terzilerden giyinmeye başladı” diyerek mesleğe olan ilginin artması nedeniyle kendisinin de terzilik mesleğini tercih ettiğini söyledi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png