Diyarbakır'ın Hani kırsalında 28 Kasım günü askerlerle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaşanan, askeri bürokrasinin hantal yapısını gözler önüne serdi.

Aralarında PKK'nın Dicle bölge sorumlusu Hüseyin Akdoğan'ın da bulunduğu 3 teröristin öldürüldüğü çatışmanın ardından cesetlere otopsi yapmak üzere bölgeye intikal eden savcı ve askerler mahsur kaldı.

Batman hava üssünde bulunan tek İnsansız Hava Uçağı (İHA) bölgeye gönderildi. Askerlerin bir kısmı helikopterlerle geri çekilirken, bir kısmı da güvenli olduğu düşünülerek, Akübek tepe üst bölgesine çekilmeleri talimatı aldı. Kaçtıkları düşünülen PKK'lı teröristler, tepe üst bölgesine sevk edilen askerlere taciz ateşi gerçekleştirdi.

Termal kameradan tespit edilen teröristler ile ilgili 7. kolordu komutanlığından yardım talep eden askerler, 2. Ordu Komutanlığı'ndan saat 11.23'te, keşif amaçlı destek istedi. İHA, 12.30'da sularında keşif uçuşlarına başlayabildi. Teröristlere doğru 3 el tank topu atışı yapıldı. Saat 16.30'da Akübek tepe üst bölgesine çekilen askerler, taciz ateşinin geldiği yönde hareketlilik tespit ettiler ve termal kameralardan yapılan incelemeler üzerine, 7. Kolordu komutanlığına durumu ilettiler. Askerlere teröristlerin olduğu bölgeye top atışının yapıldığı bilgisi verildi. Ancak askerler top atışı görmediklerini belirterek 7. Kolordu'dan bu kez hava desteği istedi. "Helikopterlerin uçuş saati doldu" gerekçesiyle talep kabul edilmedi. Askeri bürokrasi nedeniyle saatlerce destek bekleyen askerlere yardım gönderilmedi. Askerler daha sonra kara araçları ile bölgeden ayrıldı.

Yeni Şafak