'Gabar' kod adlı terörist M.T'nin kardeşine yazdığı mektupta, 'Eylemsizlik kararı aldığımız süre içerisindeki en önemli işimiz katılımı artırmak olacaktır' ifadesi yer alıyor.

Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarında yaklaşık 16 yıldır bulunan ve terör örgütünün Hakkari bölgesi sorumlularından olduğu bildirilen 'Gabar' kod adlı M.T'nin İstanbul, Siirt ve Batman'da bağlantılı oldukları kişilere gönderdiği mektuplar, Siirt'te bir süre önce düzenlenen operasyonda yakalanan terör örgütünün kuryesi İ.V'nin üzerinden çıktı.

PKK'lı terörist, mektupta, özellikle gençlerin dağa çıkarılması gerektiğini belirterek, 'Eylemsizlik kararı aldığımız süre içerisindeki en önemli işimiz katılımı artırmak olacaktır' dedi.

'ŞARTLAR ÇOK ZOR'

Terör örgütü üyesi M.T, kız kardeşine gönderdiği mektupta, özellikle öğrenci çevresinden örgüte katılmak isteyenlerin kendilerine bildirilmesini istedi.

Mektubunda, dağda, yaşadıkları koşulların bilindiği gibi olmadığını anlatan M.T, şu ifadelere yer verdi:

'Katılmak isteyenleri gönder, ancak sen bunu aklından bile geçirme. Sana yemin ediyorum ki senin için ne faydalıysa onu esas alıyorum. Her anımız ölüm kalım arasında gidip gelmektedir. Yıllardır zor şartlarda bile yaşamayı başardım. Ama ben ölsem de sen buraya gelmemelisin. Kısacası katılımını hangi gerekçeyle olursa olsun istemiyorum.'

KURYEYE 10 YIL HAPİS İSTEMİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütüne kuryelik yaptığı gerekçesiyle tutuklu bulunan İ.V. hakkında iddianame hazırladı.

İddianamede, İ.V'nin terör örgütüne yardım etmek suçundan 10 yıla kadar hapsi istendi.

Yargılamaya gelecek günlerde ağır ceza mahkemesinde başlanacak./yeni şafak