İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü önündeki patlamayla ilişkin, ''Bir polis memurumuz maalesef şehit oldu. Önce doktorların hayatiyetini kaybettiğine karar verdiği ama sonradan hayatiyet belirtisi, refleksleri verip tekrar hayata döndürülmeye çalışılan arkadaşımızın ise durumu ağır'' dedi.

Bakan Şahin, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki patlamada daha önce iki olarak bildirilen şehit sayısının, bir olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Bir polis memurumuz maalesef şehit oldu. Önce doktorların hayatiyetini kaybettiğine karar verdiği ama sonradan hayatiyet belirtisi, refleksleri verip tekrar hayata döndürülmeye çalışılan arkadaşımızın ise durumu ağır. Onun dışında durumu ağır 7 kişi var, 10 da hafif yaralımız var. Canlı bomba eylemini gerçekleştiren iki kişi zaten tanınmaz halde parçalanmış vaziyette. Onlar da hayatlarını kaybettiler. Hayatlarını kaybederken de bir arkadaşımızın hayatına mal oldular. Terör gerçeğini bir kez daha ülke olarak millet olarak yaşamış olduk.''

Şahin, şöyle devam etti:
''Polisimiz, jandarmamız aracı fark etti, takip etti, ama takip ettikleri aracın içindekileri, belki evinin ekmeğini kazanmaya çalışan ama trafikten kaçan birileri zannedip arkadan ateş etmek yerine takip etmeyi tercih etti ve sonuçta da bu yaşanmış oldu. Şu an itibariyle bir şehidimiz var. Hayata döndürülmeye çalışılan, ağır yaralı kişi için de büyük ihtimamla tıbbi çalışmalar devam ettiriliyor.''

Bakan Şahin, gazeteciler bir sorusu üzerine saldırganların asıl hedefinin polis merkezi olmadığını düşündüklerini tekrarlayarak, ''Asıl niyetlerinin, nihai hedeflerinin polis merkezi olmadığını düşünüyoruz. Takip sonucu oraya yönlenmiş olabilirler'' dedi.