Hakkârı’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’lılar bu kez BDP milletvekillerinin yolunu kesti. BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, partili milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel, Esat Canan, Adil Kurt, Nazmi Gür, Halil Aksoy, Hüsamettin Zenderlioğlu, Van bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk’un içinde olduğu konvoy, 1’i kadın 5 PKK’lı tarafından Şimdinli’ye 15 kilometre uzaklıktaki Güzelkaya Mezrası yakınlarında durduruldu. PKK’lılar, yaklaşık yarım saat sonra konvoyun geçişine izin verdi. 

Ertuğrul Kürkçü, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasını kastederek, “İsterseniz sizi de misafir edelim” diyen PKK’lılara, “Teşekkür ederim, isterseniz siz gelin” diye yanıt verdi.

BDP milletvekilleri, yaşananlarla ilgili şunları anlattı:

* BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak: Bir süre Kürtçe konuştular ancak heyetteki büyük çoğunluğun Kürtçe bilmediğini görünce Türkçe konuştular. Yola inen grupta da telsiz vardı. Güvenlik kuvvetlerinin de telsiz konuşmalarını ve yaşananları bildiğini tahmin ediyorum.

* BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü: Devlet bizim güvenliğimizle ilgilenmediği gibi o bölgeye de girmiyor zaten. Her ne kadar bölgeden çekildiklerini söyleseler de Şemdinli’nin hemen dışındaki kontrol noktasından sonra bir daha güvenlik noktası görmedik. 4 PKK’lı yolu durdurmuş, amaçları hakkında bilgi veriyorlar. ‘İsterseniz sizi de misafir edelim’ dediler şaka yollu bana. Ben de ‘teşekkür ederim sizi beklerim’ dedim.

* BDP Van Milletvekili Nazmi Gür: Gezdiğimiz köy ile Derecik yol ayrımında konvoy durduruldu. 4 kişi durdurdu. Derin bir vadi, dağlık bir alan burası. Ne gazetecilere ne heyetteki herhangi birine yönelik bir taciz oldu. Bölgeden ayrılınca biz diğer mezraya geçtik, o mezrada da köylülerle görüştük. Güvenlik önlemi olsa herhalde yolu kesemezlerdi.