Siirt’in Pervari ilçesinde asker ve polise saldıran PKK’lı 2 teröristin öldürüldüğü öğrenildi. EmniyetMüdürlüğü’ne saldıranÖzelHarekat Polisi’nin karşılık vermesiyle öldürülen iki teröristin asker kamuflajlı olduğu anlaşıldı. Polisin karşılık vermesiyle kaçan PKK’lılar yanlarında getirdiklerimühimmatı ve bomba düzeneklerini olay yerinde bıraktı. 
 
Perşembe akşamsaatlerinde Siirt Pervari’de Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komando Birliği’ne saldıran PKK’- lılardan ikisi öldürüldü. Öldürülen teröristlerin askeri kamuflaj elbisesi giydiği öğrenildi. Bu yüzden güvenlik görevlileri saldırının ilk dakikalarında iki askerin şehit olduğunu zannetti. Kısa bir araştırma sonunda ise gerçek ortaya çıktı, öldürülenler PKK’lıydı.Her iki PKK’lı da ilçede görev yapanÖzelHarekat polisleri tarafından öldürüldü.
 
Tunceli’de operasyon
 
Siirt ve Tunceli’de düzenlenen operasyonlarda 2 terörist ölü ele geçirdi. Güvenlik güçlerinin operasyonlarında Siirt’in Eruh ilçesi Bilgi köyünde 1, Pervari ilçesinde 2 ve Tunceli kırsalında 1 olmak üzere 4 terörist öldürüldü. Güvenlik güçlerinin terör örgütüne yönelik operasyonları devam ediyor.
 
Piknik tüplü bomba düzeneği kurmuşlar
 
Saldırının olduğu bölgede yapılan araştırmada teröristlerin arkalarında bırakıp kaçtığı çok sayıda malzemeye ulaşıldı. Teröristlerin terk ettikleri malzemeler arasında 2 Kalaşnikof silah, el bombaları, roketatar ve piknik tüpü ile hazırlanmış bomba düzeneği yeralıyor. Emniyet birimleri asker kıyafeti giymiş teröristlerin baskın yapacağı konusunda uyarılmıştı. Pervari’de teröristler roketatarlar ve uzun namlulu silahlarla saldırmışlar, ancak karşı ateş açılması sonucunda kaçmışlardı.
 
Bilal ŞAHİN/ İSTANBUL- BUGÜN