Edinilen bilgilere göre, Pendik'te Fatih, Orhangazi ve Ahmet Yesevi mahallelerinde meydana gelen kundaklama olayı sabaha karşı 03.30 sıralarında meydana geldi. Üç ayrı ilçede eş zamanlı olarak park halindeki 1'i kamyon, 6'sı midibüs olmak üzere çeşitli marka ve modelde toplam 18 otomobilin, kimliği belirsiz kar maskeli örgüt sempatizanlarınca benzin dökülerek kundaklandığı kaydedildi.
Görgü tanıklarının olayları itfaiye ve emniyet ekiplerine bildirmesinin ardından bölgeye sevk edilen Pendik ve Tuzla müfrezelerine bağlı 110 ekipleri, yanan araçları kısa sürede söndürdü.
Güvenlik güçleri, mahalle sakinlerini sokağa döken kundaklama olayının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.
Olayın ardından sokağa çıkan mahalle sakinlerinden Cemil Şahiner, İHA mikrofonlarına yaptığı açıklamada, sokakta araçların yandığını fark ettiğini, kaçan zanlıları göremediğini ifade etti. Turgut Özkoşucu isimli bir başka mahalle sakini ise olayı gerçekleştiren zanlıların kar maskeli olduğunu, araçları yaktıktan sonra da kaçtıklarını söyledi. Filiz Meriç isimli bir başka görgü tanığı ise, otomobilleri yakanları görmediğini, ancak araçların alev alev yandığını söyledi.
Maddi hasarın meydana geldiği kundaklamalar ile ilgili olaya karışan failler hakkında bölgede bilgi toplayan emniyet güçleri, Pendik'te üç ayrı mahallede 18 araçlı kundaklama üzerinde geniş çaplı soruşturma başlattı.