Bingöl Cezaevi'nde tutuklu 5 sanık, Bingöl-Diyarbakır karayolu yerine Elazığ üzerinden Diyarbakır'a getirildi. Yol boyunca sıkı güvenlik tedbiri alındı. Bingöl-Diyarbakır karayolu yakınlarında 25 kişilik bir terörist grup tespit edildiği, bu nedenle güzergâhın değiştirildiği belirtildi. KCK davasının dünkü duruşmasında ise avukat krizi yaşandı. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmaya katılmayan avukatlara tebligat yazılmasına karar verdi. Avukatlar yine de duruşmaya katılmazsa, haklarında suç duyurusunda bulunulacak.
 
Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahke-mesi'ndeki duruşmada, mahkemenin 'sanık sayısının fazlalığı nedeniyle sanıkların kısım kısım getirilmesi' kararı üzerine tutuklu sanıklardan Nizamettin Onar, Zeynel Mat, İhsan Seviktek, Abdurrahim Tanrıverdi, Adnan Bayram, Veysi Akar ile tutuksuz iki isim hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, daha önceki duruşmada Diyarbakır Baro Başkanlığı'na resen avukat atamasının yapılması için yazı yazıldığını hatırlattı.
 
Baronun gönderdiği cevap yazısında, 'dosyada çok sayıda avukat bulunduğu gerekçesiyle yeniden avukat görevlendirmeye gerek görülmediği'nin belirtildiğini söyledi. Mahkeme Başkanı, baronun kullandığı Otomatik Avukat Atama Sistemi (OCAS) üzerinden bazı avukatlara görevlendirme çıkardıklarını ancak avukatlardan biri dışında diğerlerinin mazeret bildirmeden duruşmaya katılmadıklarını aktardı. Ardından kararını açıkladı. Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, OCAS üzerinden görevlendirme yapılan avukatlara duruşmalara katılmaları için tebligat yazılmasına, tebligatta duruşmaya katılmamaları halinde haklarında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarının belirtilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, Diyarbakır Baro Başkanlığı'na da 'derhal müdafi atanması için' yeniden yazı yazılmasını, aksi takdirde haklarında suç duyurusunda bulunulacağının bildirilmesini kararlaştırdı.
 
'Teröristler, sanıkları kaçıracaktı' iddiası
 
Bingöl Cezaevi'nde tutuklu bulunan 5 sanığın, duruşma için Diyarbakır'a sevki konusunda ilginç bir durum yaşandı. Güvenlik güçleri önceki gece, Bingöl Cezaevi'nde tutuklu bulunan 5 KCK sanığının duruşma için Diyarbakır'a sevk edilirken kullanacağı Bingöl-Diyarbakır karayolu yakınlarında 25 kişilik bir terörist grup tespit etti. PKK'lılar yol istikametinde aşırı dağınık olduğu için operasyon yapılamadı. Saldırı ve KCK sanıklarının kaçırılma ihtimalini dikkate alan güvenlik güçleri, cezaevi aracının güzergahını değiştirdi. Sanıklar, Bingöl-Diyarbakır karayolu yerine Elazığ üzerinden mahkemeye gönderildi.