Adliyeye sevk edilen şahıslardan 5"i tutuklanarak Aydın E Tipi Cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgiye göre 21 Mart günü İncirliova İlçesi"nde gerçekleştirilen nevruz kutlamaları sırasında bazı kişilerin toplu halde bölücü terör örgütü ve elebaşısını övücü mahiyette slogan atarak terör örgütünün propagandasını yaptıkları tespit edildi. Polis olaylara karıştıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanması amacıyla, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, İncirliova ve Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlükleri ve İzmir İli Tire İlçesi Emniyet Müdürlüğü ile 16 Nisan 2009tarihinde 9 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Yapılan operasyon sonucu B.K., Ö.K., Ç.Y., S.K., O.E., V.A., ve S.C., isimli 7 şüpheli gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda ise yasaklanmış yayınlar, silah ve mermi ele geçirildi.
Dün akşam saatlerinde 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu"na Muhalefet suçundan adliyeye sevk edilen V.A. ve S.C. serbest bırakılırken, diğer 5 zanlı tutuklandı.
Aydın Valiliği tarafından yapılan açıklamada halkın can ve mal güvenliğini sağlamak ve ildeki huzur ve güven ortamının devam etmesi için operasyonların devam edeceği bildirildi.