BDP Şanlıurfa İl Teşkilatı tarafından partililerine yönelik gözaltı ve tutuklamaları protesto etmek amacıyla "Ben Buradayım" mitingi düzenledi. Topçu Meydanı'nda yağmur altında yapılan mitinge BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile az sayıda partili katıldı. Polisin çevrede yoğun güvenlik önlemi aldığı mitinge katılanlar oluşturulan polis noktasında üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı. Ses yayın cihazından Kürtçe müziklerin seslendirildiği mitinge katılanlar sık sık terörist başı Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Konuşmasında hükümeti eleştiren Selahattin Demirtaş, son 3 yıl içersinde 6 bin 200 partili arkadaşının tutuklandığını, kendilerine yönelik her gün yapılan baskı ve tutuklamalara rağmen barış mücadelesini sürdürmeye devam ettiklerini söyledi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bizi tutuklamayla terbiye etmeye çalışıyorlar. Ey iktidar sahipleri bugün elinizdeki güçle bize zulüm yapacak kadar güçlü olabilirsiniz. Elinizdeki gücü bizi bastırmak için kullanabilirsiniz ama Kürdistanı, Kürt halkının ana dilini elinizdeki güçle bastıramazsınız. 6 bin 200 kişiyi tutukladınız geride 15 milyon var. Biz daha da güçleniyoruz. 15 milyonu tutuklayabilecek misiniz? 15 milyona cezaevi yetecek mi? AK Parti, CHP, MHP'de tutuklamak istesen 6 bin 200 kişi bulamazsın çünkü onların o kadar kadroları yok" dedi.

Güneşin doğmasına az kaldığını, barış için mücadeleye devam edeceklerini anlatan Selahattin Demirtaş, "Barış isteyen, çözüm isteyen biziz, gelin çözüm bulalım diyen biziz Öcalan'ın ortaya koyduğu protokol, BDP' nin ortaya koyduğu protokol çözüm önerisi ama onlar ne yapıyor tecrit uyguluyor. Öcalan'a özgürlük istiyoruz. Gelin Anayasayı birlikte yapalım hiç bir yasak olmasın. 2 tane genç slogan attı diye zindana tıkmayacaksın önümüzdeki bahara kadar zamanımız var biz tecride karşıyız. Nevroza kadar anadil için meydanlarda olacağız" şeklinde konuştu.

Platformun karşısında bir apartman dairsinin balkonundan çekim yapan sivil polisleri fark eden ve alanda bulunanlara zafer işareti yaptıran BDP Genel Başkanı Demirtaş, sivil polislere "Bunu da çek İçişleri Bakanı'na gönder" diye seslendi.