Hain Saldırıya Tepki Yağıyor Terör örgütü PKK'nın hain saldırılarından sonra Güneydoğu kırsalında operasyonlar devam ediyor. Askeri birliklerin teyakkuzda olduğu bölgede, sivillerin kullandığı yol güzergahları da mayın kontrolünde geçiriliyor.

ÖLÜ ELE GEÇİRİLEN TERÖRİST SAYISI 34

Genelkurmay Başkanlığı, ölü ele geçirilen terörist sayısının 34'e yükseldiğini belirtti. Yapılan açıklamada kayıp olan 8 askerle irtibat kurulamadığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, "Saldırıyla başlayan çatışmalar, geçen süre boyunca aralıklarla devam etmektedir" denildi ve çatışmalarda bugün saat 13:00 itibariyle "etkisiz hale getirilen" PKK'lı sayısının 34'e ulaştığı belirtildi.

KAYIP 8 ASKER İLE İRTİBAT KURULAMADI

Açıklamada, "Birliğe silahlı saldırının başlamasından bir süre sonra kendileriyle irtibat kesilen sekiz personelimizle, yapılan tüm aramalara rağmen halen irtibat kurulamamıştır" diye eklendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi kırsalındaki operasyonları hız kesmeden devam ediyor. PKK'nın önceki gün Hakkari'deki hain saldırısından sonra adeta teyakkuza geçen askeri birlikler gece-gündüz demeden terörist avını sürdürüyor.

Operasyonları aralıksız sürdüren askeri birliklerden biri de 7 Ekim'deki hain saldırıda 13 askeri şehit veren Şırnak'a bağlı İkizce Karakolu.

PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlara ara vermeyen İkizce Karakolu'ndaki askeri birliğinin bir bölümü geceki operasyondan dönerken, diğer bir kısmı operasyona gidiyor. Askerlerin gözlerindeki kararlılık ise gözlerden kaçmadı.

Asker operasyona çıkmadan önce öncü birliklerin gerek askerin gerekse siviller geçiş güzergahında mayın taraması yaptığı görüldü. Ayrıca askerlerin kollarındaki siyah kurdele dikkat çekti.

Diğer taraftan teröristlere yönelik sürdürülen operasyona havadan da destek veriliyor. Sınır boylarında gece boyunca silah sesleri gelirken, Skorsky tipi helikopterler teröristlerin yuvalandıkları bölgeleri havadan bombaladı.

Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan 6 tane F-16 savaş uçakları da operasyonlara katıldı. F-16'lar Şırnak ve Hakkari arasındaki sınır bölgelerindeki terörist yuvalarına bomba yağdırdı.

SINIRA İLK SEVKİYATLAR NUSAYBİN'DEN


Mardin'in Nusaybin ilçesinde trenle getirilen askeri araç, top ve mühimmatlar karayolu ile Kuzey Irak sınırına gönderildi. Askeri araçların geçişleri sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Son aylarda çok sayıda şehit verilmesinin ardından sınıra ilk sevkıyat Nusaybin üzerinden yapıldı. Dün gece geç saatlerde Nusaybin tren garına getirilen askeri araç ve mühimmatlar kamyonlara yüklenerek 2. Hudut Taburu'nda beklemeye alındı.

Askeri araçlar sabahın ilk ışıkları ile taburdan ayrıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı sevkıyat Nusaybin merkezi yerine güvenlik açısından Suriye ile Türkiye arasında bulunan sınır yolundan geçirilerek Demirtepe karakolu içinden İpek yoluna çıkarıldı.

Eskort araçları ile zırhlı tank ve BTR ile güvenlik önlemi alınan 39 araçlık sevkıyatta 20 mühimmat ve mühimmatı taşıyan askeri Kamyon, 16 ağır mevzili havan topu ve bu topları taşıyan 16 askeri kamyon, 1 ambulans ve 2 asker taşıyan kamyonet ve içerisinden askerlerin bulunduğu 2 otobüs bulunuyor.

Nusaybin sınırından geçirilen askeri mühimmat ve araçlar karayolu ile Kuzey Irak sınırına gönderildi.

Son zamanlarda peş peşe gelen şehit haberleri üzerine Kuzey Irak sınırına ilk kez bu kadar çok sayıda top ve mühimmat sevkıyatı yapılıyor.
Muhtemel sınır ötesi operasyon için bundan sonra da sevkıyatların sıklıkla devam edeceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.


AJANSLAR