Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar faili meçhul cinayetlerle ilgili ifade veren eski MİT'çi Mehmet Eymür'ün iddialarını değerlendirdi. Ağar iddialara Yıldız Sarayı'ndaki Malta Köşkü'nde yaptığı bir basın toplantısıyla cevap verdi. Eski MİT Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, Mehmet Ağar'ın İstanbul Emniyeti’nde görevli olduğu dönemde bazı isimlerden para aldığını iddia etmişti. 
 
"ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ KANAATLERİMDE BİR DEĞİŞİKLİK OLMADI " 
Ağar, bir dönem Emniyet Genel Müdürü olarak devlete hizmet ettiğini kaydederek, " Elbette ki kamuı görevinde insanlar hgem adli hem de idari makamlara hesap vermek durumundadır ama önce Allah'a sonra kendi vicdanına sonra da tarihe karşı sorumludurlar.Bütün bu sorumlulukların şuuru içinde görev yaptığım konusunda vicdani kanaatim bugünkü günün önemine binaen geldğim yer itibariyle de bir kez daha bu teraziyi kendi vicdanımda tarttım ve şükürler olsun ki kanaatlerimde bir değişiklik olmadı " dedi. 
 
15 seneyi aşkın bir süredir kamu görevinde bulunmadığını anlatan Ağar, " Bütün bu zaman zarfından aynı elde aynı dilde aynı kalemde bir değişiklik yok. Bütün bunların hepsi Meclis soruşturması dahil olmak üzere, çeşitli soruşturmalar da dahil olmak üzere geçmeyen kanal kalmamıştır. Tüm bu kanallar da araştırılmıştır araştırılmaya da devam edilecektir. Türkiye bir hukuık devletidir buna hepimizin inanması lazım. Türkiye'de hepimizin adalete ve orada görev yapan insanların adaletine inanmamız lazım.Aksitaktirde kaos olur " diye konuştu. 
 
Eski bakan Ağar, " Şahsımla ilgili devam eden bir yargı süreci var. Yüsek yargıya taşınmıştır. Türkiye'de tabi,i konusu yargıda olan hiçbir meselenin tartışılmaması sözkonusuykeni hiçkimsenin bu kaideye dikkat ettiğini görmemiz mümkün değildir . Bütün bunları sineye çeke çeke hukuka adalete sonsuz bir güven içinde, yolumuza devam ediyoruz. Ancak bu son dönemde sürekli olarak aynı ağızdan çıkan meseleler içinde parasal birtakım ithamlar sözkonusu olunca, hayal bile edilemeyecek isnatlar sözkonusu olunca, ailemle beraber birşeyler söyleme kararlılığı içinde olduk ve bu kararlılığımı sizlerle payaşıyorum " dedi.
 
Meclis içindeki soruşturmalarda en ince ayrıntısına kadar herşeyin araştırıldığını belirten Ağar, " Bunların hepsi çok şükür aklanarak tarafımdan geçilmiş ve aşılmıştır. 24 seneden beri devam eden raporlar eğer gerçek olmuş olsaydı 35 yaşında meslekten ayrılmış olmamız lazımdı 1987 yılında. Devlet bu kadar sahipsiz değil.Devlet bir kişi falan da değil; kurumları var kuralları var ama bütün bunları anlayabilmemiz mümkün değildir " dedi. 
 
"KUSURUMUZ OLURSA BİLEREK DEĞİLDİR"
Terörle mücadelede dünün şartlarıyla bugünün değerlendirilemeyeceğini bugünün şartlarıyla da dünün değerlendirilemeyeceğini kaydeden Ağar, " Yaşanan herşey meselenin daha olumluya götürülmesinde yeni güzergahlar ve ufuklar açmıştır.Bugün gelinen noktada bu güzergahın açık olduğu görülmektedir. Herkes üstüne düşeni yaptığı taktirde, çok uzak omayan bir gelecekte Türkiye bu zorluğu aşarak, hakettiği büyüklüğe kavuşacaktır. Biz tarihin o sürecinde üzerimize düşmüş olanı bütün iyiniyetimizle yapma gayreti içinde olduk. 
 
Kusurumuz olursa bilerek değildir; hizmetin kendisinden kaynaklanan hizmet kusurlarıdır. Elbette ki bunlara katlanılır ama kamuda hiçkimse kimseye kanunsuz emir veremez verse de hiçbir şey ifade etmez.Çünkü emri alan kimse bunu dinlemez. Bu kadar net ve açıktır. Ortaya çıkan mesele de yüksek yargıda yargılanma sürecimizi olumsuz yönde etkilemeye yönelik ayrıca terör ve organize suç faaliyetleriyle meşgul olan suç örgütlerine şahsımı hedef göstermektir. Bunların hepsine alışkınız. Allah'ın verdiği emir kadar günümüz vardır. Buna samimi olarak inanmış bir insanız. Kader ve çizgiyi tayin eden Allah'tır. Tedbir bizdendir. Benim devletim dışında da güveneceğim hiçbir kurum yoktur. Milletin dışında da güveneceğim hiçbirşey yoktur. Bunlarla bilrikte temel güvencem inancımdır, kendimdir, ne yaptığımı bilmemdir." diye konuştu. 
 
Ailesine vasyetinde eşyalarının Polis Müzesine bağışlanmasını istediğini belirten Ağar, " Tıpkı babam gibi mezar taşıma Elazığ'lı Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar yazılmasıdır. Bunun haricinden hayattan başka bir beklentim yoktur. Milletimizin esenliğidir, ferahlığıdır" dedi. "Elbette kusurlarımız olmuşsa da bunlar kusur çerçevesi içinde hiçbir zaman suç çerçevesi içinde birşey olmamıştır. Çünkü ben suç ve suçluyla mücadele içindeki bir yapı içinde yetiştim.Meselem budur " dedi. Devam eden bir yargı süreci olduğunu kaydeden Ağar, " Resmi makamlarla her türlü bilgiyi paylaşıyorum. Çok konuşmak istiyorum çok şey paylaşmak istiyorum ama bu süreç buna mani teşkil ediyor "diyerek basın toplantısını bitirdi. Ağar, gazetecilerden soru da almadı. (DHA)