AYDINPOST ÖZEL-AYDIN Makine Mühendisleri Odası, 15 askerimizin şehit olduğu terör saldırısını kınayan basın açıklaması yaptı.
Oda Başkanı Metin Albeyoğlu toplantıda, “Terör Son Bulmalı, Silahlar Susmalı, PKK Koşulsuz Silah Bırakmalıdır” uyarısında bulundu.
Albeyoğlu, “Teröre karşı demokrasi, demokratikleşme ve kardeşlik egemen kılınmalı, emperyalist güçlerin Türkiye"yi bataklığa çekme çabalarına dur denilmelidir. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilciliği olarak, Hakkari Şemdinli Aktütün Sınır Bölüğüne yapılan PKK baskınını şiddetle kınıyoruz. Bu baskında şehit düşen askerlerimize rahmet milletimize baş sağlığı yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu ve benzeri saldırılardan zarar gören yalnızca terör eylemlerinde yaşamını kaybeden ve yaralanan insanlarımız değil, bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşama umudumuz olan barış ve demokrasidir. PKK terörüyle birlikte ülkemiz emperyalist senaryoların tehdidi altındadır. Başını ABD"nin çektiği güçler yeni stratejik alanlara yayılmak, dünya enerji, petrol ve su kaynakları rezervlerini kontrol altında tutmak için savaş ve işgal politikalarına başvurmakta ve milliyetçiliği özel olarak beslemektedir. Türkiye bu kapsamda çok yönlü oyunlarının etkisi altındadır. Demokratik kamuoyu, eitnik milliyetçilik temelinde toplumun kamplaştırılmasına prim vermeyerek bir arada kardeşçe yaşamı savunmak, terörü ve provokasyonları lanetlemek, silahların susmasını istemek ve sağduyulu demokratik yaklaşımları egemen kılmak sorumluluğuyla karşı karşıyadır. TMMOB Makina Mühendisleri Aydın İl Temsilciliği olarak, ülkemizin gereksindiği barış ve demokrasi ortamının ancak demokrasi ve emek güçlerinin öncülüğünde sağlanabileceği inancıyla terör eylemlerinden medet umanları bir kez daha kınamaktayız” dedi.