DP Aydın İl Başkanı Engin Polat, hükümetin beş yıldır izlediği terörle mücadele politikasının iflas ettiğini öne sürdü.
Polat, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Hakkari'de 12 askerin şehit 6 askerin yaralanmasından dolayı tüm milletin derin bir üzüntüye boğulduğunu bildirdi.
Öncelikle söylenmesi gerekenin, menfur saldırıların durdurulması ve her türlü önlemin alınması olduğunu anlatan Polat, şöyle konuştu:
''Hükümetin beş yıldır izlediği terörle mücadele politikası iflas etmiştir. Dünyanın hiç bir ülkesinde elebaşı ele geçirilmiş ve lider kadrosu büyük ölçüde etkisizleştirilmiş bir terör örgütünün tekrar toparlanması ve sivil vatandaşlar ile güvenlik güçlerine yönelik kitlesel saldırılar yapması söz konusu olmamıştır. Hükümet 2002'de Türkiye'yi sıfır terörle teslim almış buna rağmen milletimizin yeniden bu menfur saldırılarının hedefi haline gelmesini engelleyememiştir.''
Terörle mücadeledeki en büyük zaafiyeti, reaktif bir terörle mücadele politikasının peşine takılmak zorunda kalan siyasi iktidarın gösterdiğini belirten Polat, siyasi iktidarın terörle mücadele stratejisinin terör örgütünün eylemlerine gündelik tepkiler vermekten ibaret olduğunu kaydetti.
Polat,''Oysa terörle mücadele uzun soluklu ve proaktif bir mücadeledir. Terörle mücadelede strateji belirlemek veya önlem almak için herhangi bir eylem veya saldırı beklenmez, bütün eylem ve saldırı tarzlarına göre önlemler önceden belirlenir ve kararlılıkla uygulanır''dedi.