Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütünün 'Ali' kod adlı sözde gençlik kolları sorumlusu ile bu kişiyle duygusal ilişkisi olduğu belirtilen 'Amara' kod adlı sözde kadın kolları sorumlusu, Fransa'nın Bordeaux kentindeki, örgütün uzantısı bir derneğe toplanan 'bağış ve yardım' paralarını alarak kayıplara karıştı.

Olaydan bir süre önce Bordeaux kenti sözde gençlik kolları sorumlusu 'Ali' kod adlı kişinin, örgütün Avrupa sorumlusu Sabri Ok'a mektup göndererek, kentteki PKK uzantısı derneğin başkanı Ö.Ö. hakkında 'örgüt parasıyla gayrimenkul ve lüks otomobil aldığına' dair şikayette bulunduğu belirtildi. Bunun üzerine, Ö.Ö. 'özeleştiri vererek' dernek başkanlığından uzaklaştırıldı. Dernek hesapları incelemeye alınarak, paralar 'Ali' kod adlı örgüt sorumlusuna teslim edildi.

'Ali' kod adlı örgüt sorumlusu ile 'Amara' kod adlı sözde kadın kolları sorumlusu, Almanya'nın Gelsenkirchen kentindeki 'kültür festivali' adı altında düzenlenen etkinliğe katılmak ve dernekte toplanan 250 bin avroyu örgüt kuryelerine teslim etmek üzere Fransa'dan ayrıldı. Ancak, duygusal ilişkileri olduğu belirtilen bu kişiler festivale katılmadı.

Bir süre izlerini kaybettiren 'Ali' ve 'Amara' kod adlı bu kişilerin örgütün parasını bankada açtıkları kişisel hesaba aktardıkları belirlendi. Bunun üzerine iki kişi yakalanarak Kandil'e götürüldü.

Kandil'de ayrı hücrelerde tutulan bu kişinin sorguları devam ederken, daha önce benzer örneklerde olduğu gibi haklarında 'infaz' kararı verilmesinin beklendiği kaydedildi.

Geçtiğimiz aylarda, Almanya'da örgütün 100 bin avrosunu alan 'Erdal Sinan' kod adlı örgüt sorumlusu, 150 bin avroyla kaçan Güney Kıbrıs sorumlusu 'Diyar' kod adlı İlhami Ü. ile İran'da örgüt parasını alan Urumiye sorumlusu Pazarcıklı 'Tolhildan' kod adlı K.K. infaz edilmişti. Örgütün 900 bin TL parasıyla İran'a kaçan sözde Diyarbakır sorumlusu ve iki yardımcısı da öldürülmüştü./yeni şafak