Bahoz Erdal, Karayılan, Duran Kalkan birbirlerine uzak, yerlerini gizli tuttukları mağaralarda. 3 isim de ihbar edilmekten çekiniyor. Bahoz Erdal, 'Türkiyeli Kürtleri' satmakla suçlanıyor.

Kış boyunca terör örgütüne yönelik düzenlenen nokta operasyonlar, kritik mağaraların deşifresi PKK'yı karıştırdı. İstihbarat kaynaklarına göre, sözde lider kadro birbirlerine güvenmiyor. 3 önemli isim yerlerini gizli tuttukları mağaralarda saklanıyor.

Akşam gazetesinin haberine Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre; Hakkari, Tunceli, Şırnak, Bingöl ve Bitlis'te polis ve askerin kış aylarında düzenlediği kritik operasyonlar terör örgütüne ağır darbe vurdu. PKK'nın depoları, gizli sığınakları tek tek deşifre edildi. Yaşanan ağır tablo örgütte iç çekişmelere neden oldu. Ağır kayıplar, yönetici kadroyu da birbirine düşürdü. İddialara göre örgüt içerisindeki ilk çekişme, kanlı eylemlerin emrini veren Bahoz Erdal lakaplı Fehman Hüseyin'in peş peşe saldırı talimatlarıyla başlamıştı. Örgüt içerisinde liderliği ele geçiren Bahoz Erdal'ın, PKK'nın üçüncü ismi Duran Kalkan'ı Kandil Dağı'nda sorguladığı öne sürülüyor. Terör örgütünün alt kademesi ise Tunceli ve Cudi Dağı'ndaki kayıplardan Karayılan ile Bahoz Erdal'ı sorumlu tutuyor. Özellikle sağ yakalanan teröristler, Bahoz Erdal'a güven kalmadığını söylüyor. Kış üstlenmesinde genelde 'Türkiyeli Kürtlerin' ölmesi nedeniyle Bahoz Erdal, imha edilen mağaraların yerini dolaylı yollardan ihbar etmekle suçlandı.

YERALTINA İNDİLER
Bahoz'a yönelik şüphe nedeniyle, sözde komutanlar suikasta uğramamak için birbirlerinden uzak noktalarda ve yerleri gizlenen mağaralarda kalıyor. Duran Kalkan, Cemil Bayık, Ali Haydar Kaytan ve Mustafa Karasu aynı mağarada. Murat Karayılan ayrı, Bahoz Erdal ve Suriyeli elemanları farklı bir bölgedeki mağarada saklanıyor. Kandil'deki mağaralar yerin 10 metre altında.

KAÇACAKLAR MI?
Karayılan, Bahoz Erdal, Duran Kalkan ve Ali Haydar Kaytan'ın değişik ülkelerden pasaport aldığı da öne sürülüyor. Cemil Bayık'ın ise İskandinav ülkelerine yönelik pasaport müracaatında bulunduğu ancak alamadığı belirtiliyor. Teslim olan bir örgüt üyesine göre Kandil Dağı'nda bulunan örgüt liderleri son dönemde bir araya gelmiyor.

OSLO İDDİASI
AVNİ Özgürel'e konuşan Murat Karayılan'ın, internete sızan Oslo görüşmeleri nedeniyle MİT'e 'Biz hazırız, isterseniz gelin soruşturun' dediği iddia edildi. Taraf'ta yer alan habere göre, Karayılan MİT'in kendilerini samimi bulduğunu söyledi.