Zanlıların kaldıkları yerlerde çok sayıda örgütsel doküman molotofkokteyli ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre; “155 Polis İmdat” hattını arayan bir şahsın “Aydın"da terörist elebaşının cezaevi koşullarını ve DTP'nin kapatılma davasını protesto etmek amacıyla gerçekleşecek DTP mitinginde polise molotofkokteyli atılacağı ve kanlı bir eylem planlandığı” şeklindeki ihbarın ardından harekete geçen Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri aynı gün sabah saat 05.30 sıralarında daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Operasyonda terör örgütü üyesi oldukları ve ildeki kamu kurum ve kuruluşlarına saldırı hazırlığında oldukları ileri sürülen M.S., Z.Ö., O.B., A.İ., R.B. ve M.M.A. isimli şüpheliler gözaltına alındı.

Operasyonda gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; Z.Ö"ye ait ikamette 8 adet kullanıma hazır molotofkokteyli, 8 adet şişe yarı dolu vaziyette gaz-benzin, 9 adet boş molotofkokteyli yapımında kullanılan şişe, 2 kutu sentetik tiner, 2,5 litre molotofkokteyli yapımında kullanılan sıvı, 1,5 litre molotofkokteyli yapımında kullanılan yarım dolu sıvı, 1 adet şarj cihazı, 1 kuru yapıştırıcı, 1 adet ekmek bıçağı, 2,5 litre boş şişe, 4 kutu duvar yazısı yazmak için sprey boya ve molotofkokteyli hazırlamada kullanılan bez parçaları; O.B. ve M.S"ye ye ait ikametlerde de 1 adet siyasi dergi, 1 adet aylık siyasi dergi ve 2 adet ayrı aylık siyasi dergi ele geçirildi.

Operasyonda ele geçirilen malzemelere el konulurken; ifadeleri alınan zanlılar işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah saatlerinde Aydın Adliyesine sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.