Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Terör şehitlerine malum bizim desteğimiz var. Aileden daha önce bir kişiyi, birinci derecede yakınlığı olan bir kişiyi işe alıyorduk, şimdi onu inşallah ikiye çıkarıyoruz” dedi. Terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine yapılan yardımlarla ilgili yeni bir düzenlemeye gidileceğini de söyleyen Erdoğan, “Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’nda talimatını verdik. O da şu: Terör kurbanı olan, teröristler tarafından öldürülenlerin ailesine de aynı yardımı devlet olarak vereceğiz. O öldürülenleri de biz şehitler sınıfında mütalaa ediyoruz. Aynı şekilde o aileden de devlette istihdam sağlayacağız” şeklinde konuştu .

Eşi vefat etmiş kadına yardım

Hükümet, “Eşi Vefat Etmiş Kadınlar İçin Sosyal Yardım Programı” projesi kapsamında, Türkiye genelinde bu durumdaki kadınlara yardım etmek için düğmeye bastı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının koordinatörlüğünde yürütülecek proje kapsamında, ilk olarak 150 bin kadına ulaşılacak ve bu kişilerin gıda yardımlarından düzenli olarak faydalanması sağlanacak. 2012 yılı başından itibaren uygulamaya geçilecek. TOKİ’nin inşa ettiği alt gelir grubu ve yoksul konutlarında, eşi vefat etmiş ihtiyaç sahibi kadınlara öncelik verilecek. Şartlı Eğitim Yardımı, istihdam ve meslek edindirme kurslarında bu durumdaki kadınlara öncelik sağlanacak. Hukuki ve psikolojik destek sağlanacak bu kadınların çocuklarının da eğitim burslarından ve yurt hizmetlerinden yararlanmasında pozitif ayırımcılık uygulanacak.

“Anadolu’nun yürekli kadınlarıyla iftihar ediyorum”

“Eşi Vefat Etmiş Kadınlar İçin Sosyal Yardım Programı” toplantısına katılan Erdoğan, “Bu durumdaki hanım kardeşlerim, yapılan yardımları analarının ak sütü kadar hak ediyorlar.

Çünkü bu, sosyal devletin görevidir” dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de katıldığı toplantıda konuşan Erdoğan, “Van’da, o çadırlardaki her bir hanım kardeşimizin, tam bir vakar içinde, boynunu bükerek, şikayet etmek yerine şükrettiğini gördüm. İnanın, Anadolu’nun yürekli kadınlarıyla aynı havayı teneffüs ettiğim için iftihar ettim. İşte bu tavır, bizim sorumluluğumuzu katlayarak artırıyor” şeklinde konuştu.

“BDP’li kadın milletvekillerinin kalpleri taş haline gelmiş”

Başbakan Erdoğan, “BDP milletvekilleri, kendileri safahat içinde yaşarken, gencecik insanları, hatta 14-15 yaşlarındaki çocukları dahi dağa gitmeye, terörist olmaya, can almaya teşvik ediyorlar” dedi. Son dönemde şahit olduğu iki ayrı kadın profilini paylaşmak istediğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: “BDP’li kadın milletvekillerinin, terörist cenazelerini istismar noktasında ciddi tahrik eylemleri içine girdiklerini görüyoruz. Terörist cenazesinde boy gösteren o milletvekillerinin, ağıtlar yakan anneleri istismar edecek kadar kalpleri taş haline gelmiş...

Canlı bomba olup masum insanları havaya uçurmayı marifet gibi sunacak kadar canileşiyorlar, akan kana ortak oluyorlar.”

ANALAR AĞLAMAYACAK

Başbakan Erdoğan, Bingöl’de 3 çocuğuyla bayram alışverişine çıkan merhum Hatice Belgin’in canlı bombayı fark ettiği ve yanındaki 3 çocuğunu korumak için o canlı bombanın âdeta üzerine atladığını hatırlatarak şöyle devam etti: “Bu hadiseyi görünce anneliğin ne kadar kutsal, ne kadar ulaşılamaz bir mertebe olduğunu çok iyi idrak ediyoruz. 3 çocuğunu korumak için canını feda eden bu anne, işte bu ülkenin, bu toprakların ve kadim kardeşliğimizin asla unutulmayacak bir abidesidir. Bu topraklarda kardeşlik, o annelerin eseri... Dayanışma, paylaşma, bütün annelerin bizlere hediyesidir. İşte onun için, anneleri ağlatmayacağız. Daha fazla ağlamasına inşallah müsaade etmeyeceğiz.” Türkiye