Toplu Konut İdaresi tarafından Amasya'nın Merzifon İlçesi Yunus Emre Mahallesi'nde yaptırılan 528 konutun anahtar teslim törenine katılmak üzere kente gelen Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, partililer ve kent yöneticileri tarafından Organize Sanayi Bölgesi alanında karşılandı. Bakan Çiçek ile tokalaşmak isteyen kent yöneticileri uzun bir kuyruk oluşturdu. Daha sonra konutların anahtar teslim törenine katılan ve burada konuşan Bakan Cemil Çiçek, Türkiye'nin geliştikce, büyüdükce bir kısım uluslararası güçlerin dengesinin bozulduğunu ve Türkiye'nin ilerlemesini durdurabilmek için planlar yaptığını söyledi.

YENİ DÜVELLE KAVGA VERİYORUZ

Bu tür engelleme metodunun adının terör olduğunu vurgulayan Bakan Çiçek, "Terör konusunda, ülkeyi istikrarsız kılabilirsiniz, tartışma meydana getirebilirsiniz, yatırımları aksatabilirsiniz, huzuru bozabilirsiniz. Onun için Türkiye'deki terör denen olgu sadece bir kısım, bir avuç kandırılmış, dağa çıkarılmış insandan ibaret değildir. Onun arkasında uluslararası güçler var. Beynelmilel güçler var. Biz onların kimler olduğunu biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti dağa çıkmış bir avuç eşkiya ile değil, onun arkasındaki uluslararası, tabiri caizse yedi düvelle kavga veriyoruz. Bunun iyi bilinmesi lazım" dedi. Toplu Konut idaresinin 1984 yılında kurulduğunu, bölücü ayrılıkçı terör örgütünün de eyleme başladığı tarihin aynı olduğuna dikkat çeken Bakan Çiçek, "Türkiye ne zaman kendi işini kendi görür hale geldiğinde, büyük yatırımları başarmaya gayret ettiği dönemde, bu tür eylemleri ortaya koyuyorlar. Bilesiniz ki bu terör örgütler, taşeron örgütlerdir. Başkalarının değirmenine su taşıyorlar. Bugün bölücü terör örgütün 3'te 1'i Türk vatandaşı değildir. Kimi sünnetli, kimi sünnetsiz, kimi Suriyeli, kimi Avrupa'dan getirilmiş, kimi İran'dan getirilmiş kimi de Türkiye'den kandırılmış insanlarla beraber beynelmilel güçler, bunları bir manivele olarak kullanıyor ve Türkiye'nin gelişmesini engellemeye çalışıyor" diye konuştu.

TERÖR KAYBI 1 TRİLYON DOLAR

Yaklaşık bin kişinin katıldığı törende, Türkiye'nin bir dönem GAP projesinin çok önemli ayağı olan Atatürk Barajı'na bir kısım ülkelerin baskısıyla kredi bulamadığını da anlatan Bakan Çiçek, Türkiye'nin bu projeyi gerçekleştirmek mecburiyetinde olduğunu da vurguladı ve "Sırf terör olayı sebebiyle Türkiye'nin hesaplanabilir kaybı, asgari 300 milyar dolardır. Hesaplanamayanı da var. Dolaylı olumsuzluklar var. O takdirde bu rakam 1 trilyon dolardır. GAP projesinin toplam maliyeti ise 32 milyar dolardır. Eğer Türkiye bu terör belasıyla karşı karşıya olmasaydı, Türkiye 10 tane GAP projesini şimdiye kadar çoktan bitirmiş olurdu. 4 milyon insan iş bulabilirdi. Ben biliyorum ki hepinizin evinde bir işsiz var. Eğer siz kaynağınızın önemli bir kısmını ülkenin güvenliğine harcamak mecburiyetinde kalırsanız, bu sizi uluslararası yarışta geri bırakır. İşte terör, uluslararası yarışta geri bırakmak için yapılan, fitnenin fesadın adıdır" dedi.

Bakan Çiçek, karşılaştıklarında bazı vatandaşların "Bunlarla niye başedilemiyor, niye bunların üstesinden gelinemiyor" diye sorular sorduğunu da anlattığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Sizi temin ederim değerli kardeşlerim. Bu tür bir belaya Türkiye dışında, Türk milleti dışında başka bir millet muhatap olsaydı, bizim elde ettiğimiz başarının onda birini temin edemezdi. Onun için başta Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik birimleri olmak üzere hepsine müteşekkiriz, hepsine şükran duyuyoruz. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi nimetle anıyoruz."

SORUN KONUŞARAK TARTIŞILMAZ

Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, terörle mücadelede Türkiye'nin çok farklı ve çok iyi durumda olduğunu da belirtti ve "Bu belayı ülkemizden ve bölgemizden uzaklaştırabilmek için devletin imkanları neyse bunların hepsini seferber ettik. Her tarafa gitmeye çalışıyoruz. Bu vatanın her köşesi bizimdir. herkesin her yere gitmesi lazım. Sadece iktidar partisinin değil, herkesin gitmesi lazım. Türkiye'nin meselesini Ankara'da konuşarak çözemeyiz. Türkiye'nin meselesini 5 yıldızlı otellerin salonlarında tartışarak çözemeyiz. Türkiye'nin meselesini Merzifon'da da konuşmamız lazım. Van'da ve Hakkari'de de konuşmamız lazım. Çünkü gidemediğiniz yer senin olmaz. Terör durup dururken niye azıyor. Türkiye'yi geri bırakmak için" dedi. Bakan Çiçek, daha sonra hak sahiplerine anahtarlarını tek tek verdi. Ardından bir evin içini gezdi.

FOLKLORCU TORUNA PARA TAKTI

Bu arada Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, konuşmasına başlamadan önce Halim Çalkan İlköğretim Okulu folklor ekibinin gösterilerini izledi. 7-11 yaş arasındaki çocuklar folklor gösterisi yaparken, vatandaşların arasında bulunan 64 yaşındaki Vahide Şahinkaya, 9 yaşındaki torunu Savval Aydın'a oyun oynarken yakasına 50 YTL takmak istedi. Bakan Çiçek bu durumu şaşkınlıkla izlerken, Vahide Şahinkaya, yaklaşık 3 dakika boyunca torununun yakasını tutmaya çalıştı. Parayı torununa taktıktan sonra da kadını Zabıta görevlileri uzaklaştırdı. Vahide Şahinkaya, "Torunum çok güzel oynuyordu. Bu yüzden kendisine hediye olarak 50 YTL taktım" dedi.
DHA