Kola kutusu içerisine yerleştirilen ve cam bilyeler ile güçlendirilen el yapımı bombayı taşıyan kişiyi adım adım izleyen sivil jandarma ekiplerinin amansız takibi olası bir faciayı önlerken M.E. adlı PKK’lının eylem talimatını Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’den aldığı açıklandı. Fehman Hüseyin’in verdiği bombalı eylem talimatının adresleri ise iddiaya göre büyükşehirlerdeki halkın kalabalık olduğu yerler, asker ve polis noktaları ile AK Parti binaları olarak belirlendi.

ADIM ADIM İZLENDİ

İstanbul’da bir PKK’lının bombalı eylem planı yaptığını belirleyen jandarma, polisin de desteğini alarak M.E. adlı zanlıyı adım adım izlemeye başladı. Bombacının kaldığı evi tespit eden jandarma salı günü PKK’lının hazırladığı bomba ile yola çıktığını tespit etti ve yakın takibe aldı. M.E. adlı zanlı beyaz bir poşet içerisinde taşıdğı bomba ile Çekmeköy Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir alışveriş merkezinin önüne geldi. Güvenlik önlemleri arttırıldıktan sonra ise takipdeki jandarma ekipleri PKK’lıyı derdest etti.

KULAĞI KESİLDİ

Jandarma ekiplerinin elinden kurtulmaya çalışan M.E’nin boğuşma sırasında kulağı kesildi. Kısa süre içerisinde etkisiz hale getirilen bombacı gözaltına alındı. Vatandaşlar güvenlik için olay yerinden uzaklaştırıldıktan sonra, bomba imha uzmanları bombayı etkisiz hale getirdi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’na götürülerek sorgulanan zanlı işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi ve tutuklanıp cezaevine gönderldi.