Terminatör düştü! ESKİŞEHİR’deki 1’inci Ana Jet Üssü’nden eğitim uçuşu için kalkan F-4E/2020 Terminator tipi savaş uçağı henüz bilinmeyen nedenle üs sınırları içinde düştü. Uçaktaki 111. Panter Filo personeli 2 pilot, paraşütle atlayıp kurtuldu. Ana Jet Üssü sınırları içine düşen uçaktaki iki pilotun sağlık durumlarının iyi olduğu belirildi.
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan kaza ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: “F-4/2020 tipi savaş uçağı bugün saat 14.13’te eğitim uçuşu için Eskişehir Meydanı’ndan kalkış esnasında, henüz belirlenemeyen nedenle üs sınırları içerisinde düşmüştür. Uçakta bulunan iki pilot uçağı paraşütle emniyetle terk etmişlerdir. Pilotların sağlık durumu iyi olup, her iki pilot kontrol amacıyla hastaneye kaldırılmıştır. Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma faaliyetleri devam etmektedir.”
 
TÜRK Hava Kuvvetleri’nde 1974’te hizmete giren ’F-4E’ tipi uçakları, av, bombardıman ve keşif görevlerinde kullanılıyor.
 
F-4E/2020 Terminator modelleri, gelişmiş radar ve atış sistemlerine sahip. Çift motorlu uçak, 2 bin 370 km hıza çıkabiliyor.
 
Uçuş ekibi bir pilot ve bir Silah Sistem Subayı’ndan oluşuyor. Halen 150’nin üzerinde F-4E
tipi uçağımız var.
 
 
Vatan