Aralarında büyük firmaların da olduğu yazıhaneler bilet kesemeyince seferler durdu. BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, “14 aydır tahliye kararı var. Kira ödemiyorlar. Çok kez söyledik. Ödemeyince tahliye kararını uyguladık. Seferlerin aksaması söz konusu değil. Yazıhane dışında bilet kesebilirler. Kriz yaratmak için bilet kesmeyenlerin olduğunu öğrendik” dedi.

Bilet satılamadı

BURULAŞ, Boy-Koop’un mallarına el koydururken, Haciz işlemleri sebebiyle icra müdürü ile kurum avukatı Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı polislerle Bursa Terminali’ne geldi. Çevik Kuvvet polislerinin güvenlik önlemi almasının ardından bilet satış gişelerinin üzerindeki yazıhanelerde bulunan eşyalar firma görevlileri tarafından salona indirildi. Tahliye işlemi nedeniyle yazıhanelerden bilet satışları yapılamadı. Bu yüzden yola çıkmak isteyen vatandaşlarla görevliler arasında tartışmalar yaşandı.

Boy-Koop Genel Müdürü Bülent Yörü, bir yıllık kiranın ödenmesine rağmen sözleşmenin yenilenmediğini ve haciz işlemi uygulatıldığını öne sürdü. Terminale gelen ve daha önceden bilet alan yolcular da haciz ve tahliye işlemleri sebebiyle mağdur oldu. Bazı firmaların otobüslerinin seferleri durdurulurken, terminalden çıkışlarına izin verilen bazı otobüs firmaları ise mağdur olan yolcuları alarak hareket etti. Başka kentlerden Bursa’ya gelen otobüsler ise yolcularını terminal yolu üzerinde indirip yolcu almadan
hareket ediyor.

Borcunu ödeyenle sözleşme yenileriz

BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, “Yazıhanelerin her biri 4 bin 500 TL aylık ortalama kira bedeli ile burayı kullanıyordu. 14 aydır ödeme yapılmadı. Bazıları parayı Boy- Koop’a yatırdığını bildirdi. Fakat Boy-Koop bize ödeme yapmadı. 15 gün önce tahliye edin dedik. Bu da yapılmadı. Şimdi 32 yazıhane borcundan dolayı tahliye edildi. Borcunu ödeyenle sözlemeyi yenileyebiliriz” dedi.

Hürriyet