Amerikalı ünlü aktör Tom Hanks'in başrolünü oynadığı Terminal adlı filmde, Doğu Avrupa vatandaşı Viktor Navorski, savaş sonucu evsiz barksız kalır. Yeni evine gitmek üzere New York'ta bir havaalanında beklerken, ülkesi ani bir siyasal gelişme ile haritadan silinir.
 
Evleri artık havalimanı
 
Pasaportu ve kimliği geçersiz hale gelen Viktor da havalimanında yaşamını sürdürmeye başlar. Bu olayın aynısı olmasa da benzeri Atatürk Havalimanı’nda gerçek oldu. Ahmet Avunca adlı kişi de tıpkı filmdeki Viktor gibi uzun süredir havalimanında yaşıyor. Ahmet Avunca dış hatlar terminalini evi gibi kullanıyor.  Atatürk Havalimanı'nı evi gibi kullananlara her geçen gün yenileri ekleniyor. 
 
Filistinli Mohammed Abdullah Khasib ve Alman Marion Merlinde Kutschmann adlı iki yolcu, bilet paraları olmadığı için ülkelerine gidemiyor. Ülkeleri ayrı ama kaderleri aynı olan bu yolcular 4 aydır terminalde barınıyor. Ülkesine dönmekten vazgeçtiğini söyleyen 54 yaşındaki "Almanya'ya dönmeyeceğim. Hayatımı Side'de devam ettirmek istiyorum. 
 
Param kalmadı. Bu yüzden burada yaşıyorum. Burası benim evim gibi oldu" diye konuşuyor.  İtalya'ya iltica talebi kabul edilmeyip Türkiye'ye gönderilen Filistinli Mohammed Abdullah Khasib ise "Param bitti ve karnım aç. 19 günden beri terminalde yaşıyorum. Gidecek başka yerim yok" diyor.