Türkiye"nin önde gelen tatil beldelerinden olan Didim"de; yaz sezonunda ilçeye giriş ve çıkışların en sık yaşandığı yer olan Didim Garajı bugünlerde çok sessiz. Özelikle bu yıl turizmden beklediğini alamayan turizmciler bu açıdan sıkıntılı bir sezon geçirirken yerli ve yabancı turistlerin en sık uğradığı Didim Garajı da eski günlerini arar oldu.
İşlerinin neredeyse durma noktasına gelmesi üzerine çok fazla boş vakit bulunan şoför esnafı; kavurucu ve bunaltıcı sıcakların devam ettiği şu günlerde aç ve susuz kalan kuşlara terminaldeki sahip çıkmaya çalışıyor. Didim Garajı"ndaki bu hareketsizlik esnafı da etkilerken dükkanlarını açan esnaflara birkaç servis şoförü ile terminal çalışanları eklendi. Garajın gerçek sahipleri olan güvercinlerin kavurucu sıcaklarda boyunu bükük kalmamsı için harekete geçen garaj esnafının, güvercinleri sahiplenerek yemini suyunu ihmal etmedikleri görüldü. Garajdaki güvercinlerle ilgilenen şoför esnafı işlerindeki durgunluğun stresini bir nebze olsun atmaya çalıştı.
Okulların açılmasıyla Ramazan ayının da aynı aya denk gelmesi ilçedeki tatilcilerin gidişini de haliyle hızlandığını belirten esnaflardan Alper Şengüller, yaşanan bunca sıkıntının ardından Didim Garajı ve garajda bulunan esnafların Eylül ayı itibariyle durgun bir sürecin içerinse girdiğini söyledi. Şengüller, "Didim garajı bu sezon en kötü yılını yaşadı. Bu sezon ilçemizde iyi bir turizm sezonu yoktu. Tatilciler bu yıl yazlıklarına gelmedi hal böle olunca biz de bunun sıkıntısını yaşadık. Ayrıca okulların açılması ile Ramazan ayının aynı aya denk gelmesi işlerimizi daha hızlı durdurdu" dedi.
Yaklaşan bayram tatilinden de umutlu olmadıkları kaydeden Şengüller, “Yaşanacak hareketlilik büyük firmalara yansımaz. Artık umutlarımızı önümüzdeki yıllara taşıdık" diye konuştu.