MİLLİ Takım, Almanya karşısında son dakika golüyle büyük bir üzüntü yaşarken, asıl şok maç sonrası Fatih Terim"in açıklamalarıyla geldi. Maçın bitiminin ardından canlı yayına çıkan Terim “Futbolcularıma, soyunma odasında onlarla gurur duyduğumu söyledim. "Turnuva bittiğine göre hakkınızı helâl edin" dedim. Gönül isterdi ki final oynayalım ama olmadı” diyerek görevi bıraktığını açıkladı.



“Sayın başkan ve yönetim kuruluyla görüştükten sonra kararımı vereceğim” ifadesini kullanan Fatih Terim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben ancak bu kadar yapabildim. Benden sonra gelen takımın başına geçen inşallah şampiyon yapar. Türkiye"de takım çalıştırmayacağımı daha önce söylemiştim. Büyük ihtimalle Avrupa"ya döneceğim. Ama başkan ve yönetim kuruluyla görüşmeden böyle bir deklarasyon yapmam yanlış olur.”

Federasyon üyeleri, bu açıklama üzerine Terim"i kalmaya ikna etmek için takımın oteline akın etti.. Futbolculardan Semih “Hoca şampiyon olsak bile mutlaka bırakacağını bize açıklamıştı” derken, Gökhan Zan “Şoktayım. Bırakması çok kötü oldu” ifadesini kullandı.




Terim maç için ise şunları söyledi:

“Oyuncularımla ne kadar gurur duysam azdır, yürekten oynadılar. Teknik, taktik, zekâ ne varsa sahaya yansıttılar. Turnuvanın en renkli takımı olarak buradan ayrılıyoruz. Finale çok az kalmıştı. Zaman zaman iyi oynamadık. Ama son cevabımız iyi oldu..”