Milli takımın 2008 Avrupa Şampiyonası kadrosundan çıkartılan Yıldıray Baştürk, Fatih Terim'in yönetiminde bundan sonra hiçbir zaman oynamayacağını söyledi.


Yıldıray, Kicker dergisine yaptığı açıklamada, “Türkiye için severek oynuyorum. Ancak Fatih Terim yönetiminde bundan sonra hiçbir zaman oynamam. Bunun anlamı yok” dedi.

Derginin haberinde, Türkiye Futbol Federasyonu'na, Halil Altıntop ve özellikle Yıldıray'ı kadrodan çıkartması nedeniyle taraftarların protesto amacıyla yaklaşık 18 bin elektronik posta gönderdikleri belirtildi.

Çok sayıda spor otoritesinin daha önce Yıldıray'ı sadece kadroda değil, ilk onbirde olmasını bekledikleri ifade edilen haberde, Terim'in kararın arkasında, sportif nedenler yerine kişisel nedenlerin bulunduğunun tahmin edildiği kaydedildi.

Terim'in, şüphe duyduğu durumda yurt dışında oynayan oyuncular yerine Türk ligindeki futbolcuları tercih ettiği ileri sürülen haberde, Feyenoord Rotterdam takımında iyi bir sezon geçiren Nuri Şahin'in de dikkate alınmadığı belirtildi.
Milliyet