(AA) -- Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen törende, Galatasaray ikinci başkanı Ali Dürüst ile birlikte medyanın karşısına çıkan Terim, sözleşme imzalayarak sarı-kırmızılı ekipteki üçüncü dönemini resmen başlatmış oldu.
 
Ali Dürüst, geride kalan sezonun kendileri için acı verici olduğunu ama bundan gerekli dersleri çıkadıkları söyledi:
 
"Sportif, mali ve idari açılardan yapılanma gerekiyordu. Öncelikle Florya'yı ve futbol takımımızı emin ellere teslim etmek hepimizin düşüncesiydi. Dolayısıyla ilk ve tek tercihimiz olan Fatih Terim ile görüştük. 'Teklif götürdük' demiyorum, görüştük. 
 
"Sayın Terim de, 'madem ihtiyacınız var' dedi ve görüşmelerimize durumu düzeltme yolunda devam edildi. Aramızdaki mutabakatı Seyrantepe kompleksimizde şereflendirmek, hem de hocamıza kendi başkanım ve kulübüm adına 'hoşgeldin, hayırlı olsun' demek için buradayız. Gerçi 'hoşgeldin' dememem gerekiyor, çünkü o evsahibi. İnşallah başarılı olacağız."
 
Fatih Terim, resmi sözleşmeye imza koyarken, kullandığı kalemin yönetim kurulu üyesi Abdürrahim Albayrak tarafından verildiğini belirtti. Dürüst ise bunun üzerine, "sonuçlarına da o katlanacak artık" diye espri yaptı. İmza törenini takip eden Albayrak ise kalemin uğurlu olduğunu dile getirerek, Dürüst'e karşılık verdi.
 
Terim, Galatasaray takımıyla 1996-2000 yılları arasında dört yıl üst üste lig şampiyonluğu yaşanan ve UEFA Kupası'nın kazanıldığı dönemde önemli başarılara imza atarken, 2002-2003 sezonunda başlayıp 2003-2004 sezonunun son sekiz haftasına kadar süren ikinci döneminde ise hayal kırıklıkları yaşamıştı.
 
"Florya'yı aslan yuvası yapacağız"
 
İmza töreninin ardından medya mensuplarının sorularını cevaplandıran Terim, "eksikleri görüp süratli üzerine gitmeye çalışacağız. Bir telaşımız yok ama acelemiz var, onu da biliyoruz. Galatasaraylı Fatih yuvasına dönmüştür" dedi.
 
"Florya'yı Aslan yuvası haline getirmeyi düşünüyoruz" diyen Terim, Arda Turan'ı satmayı asla düşünmediklerini belirtti.
 
Deneyimli teknik adam, "iyi bir takım yaratmak isteyen ekip, en iyi oyuncularından birini göndermek ister mi? Dolayısıyla bu tür haberlerin artık bitmesini istiyorum. Arda'dan bana gelmiş herhangi bir istek yok. Arda Galatasaray'da oynamak istemiyorum derse o zaman düşünürüz" dedi.
 
"İmza formalite"
 
Yeni transferlerden Selçuk İnan'ın Türkiye'nin en iyi oyuncularından biri olduğunu söyleyen Terim, Ceyhun Gülselam'ın karakteri ve futboluyla önemli bir isim olduğunu dile getirdi.
 
İsveçli forvet Johan Elmander'in herkesin tanıdığı bir futbolcu olduğunu ifade eden Terim, Tomas Ujfalusi'nin de savunmaya büyük katkısı olacağını söyledi.
 
Üç yıllık sözleşme imzaladığını belirten Terim, "ancak her sene sonunda oturup tekrar değerlendireceğiz. İstediğimiz anda da sözleşmeyi feshedebiliriz. Benim imzamda asla problem olmaz. Ben 1974'te imzamı atmışım. Benim hiçbir imzam yirmi saniyeyi bulmadı. Bu yüzden bu imzayı formalite olarak gördüğümü ve yuvama döndüğümü söyledim" dedi.
 
2 milyon avro
 
Bu arada Galatasaray'da bugün 3 yıllık resmi sözleşme imzalanan teknik direktör Fatih Terim'e yıllık 2 milyon avro ödenecek. 
 
Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, "Fatih Terim'le 2011-2012 sezonundan başlamak üzere 3 sezon için futbol takımımızın teknik direktörü olarak kontrat imzalanmıştır. Buna göre Fatih Terim'e her sezon için 2 milyon avro ücret ödenecektir. Her sezonun sonunda tarafların karşılıklı olarak kontratı feshetme hakkı bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı.