Fatih Terim, "Hiçbir şekilde ümitsiz değilim. Şimdi hesaplar farklı. İspanya'yı İspanya'da, Belçika'yı da Belçika'da yeneceğiz. Buna inanıyorum" diye konuştu
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Estonya karşısında yitirilen 2 puanı aramamayı umduğunu belirterek, "Hiçbir karamsarlığım yok. Ümitsiz değilim" dedi.

Terim, "Ümit ederim bu 2 puanı aramayız. İspanya'nın kazandığını düşünürsek (2-1 kazandı) biz de kazansaydık belki de kopacaktık. 10 tane net pozisyonumuz var. Buradan gol çıkarmalıydık. Ama tatsız sürprizler zaman zaman oluyor" diye konuştu.

UEFA'nın sitesine "İyi bir lider konuşmasına gerek kalmadan bakışları ve davranışlarıyla bile oyuncularını motive eder" diyen Terim, "Kağıt üzerinde kolay görünen maçları neden kazanamıyoruz?" şeklindeki soru üzerine de, şöyle konuştu:

"Dünyada futbol ülkeler arasında birbirine çok yaklaştı. Yapacaklarımızı yaptık, çok pozisyona girdik. Ama o son vuruşu yapamadık. Olayı, futbolun tatsız sürprizine bağlamak lazım. Oyunun gidişatı ve kendine olan aşırı güven, 'nasıl olsa atarız, nasıl olsa kazanırız' düşüncesi, bazen tehlikeli oluyor. Arayan, isteyen, devamlı kovalayan bir takım görüntüsündeyiz. Belçika'yı Belçika'da, İspanya'yı İspanya'da, Bosna- Hersek'i Bosna'da yenebiliriz."