Yeni yasa ile askerden terhis olan 2 bin 700 polis genel seçimlerde oy kullanamama riski ile karşı karşıya. Yüksek Seçim Kurulu'na göre hala "vatani görevlerini yapıyor" gözüken polislerin adları seçmen listelerine asılmadı.

Emniyet teşkilatında 10 yılını doldurmuş polislerin askerlik hizmetini yapmış sayılmasını öngören yasanın çıkmasının ardından silah altındaki polisler terhis oldu. Ancak tezkere alan polisler, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde oy kullanamama riski ile karşı karşıya. Zira askerlikten sonra görev başına dönen polislerin, seçmen listelerinde adlarını bulamadığı öğrenildi. Bunun sebebi ise YSK'ya göre bu polislerin, hala vatani görevlerini yapıyor olmaları. İl ve ilçe seçim kurullarına başvuran polislere ise konunun hakim kararıyla neticelendirileceği söylendi. Bu durumda terhis olan 2 bin 700 polis genel seçimlerde oy kullanamayacak.
Emniyet teşkilatının seçimlerde yaşadığı bir başka sorun ise seçim günü görevli olan jandarma ve emniyetten 25-30 bin civarında personelin oy kullanamama riski. İçişleri Bakanlığı, sandık kurulu başkan ve üyeleri ile bina sorumlularının "görevli oldukları sandıklarda oy kullanabilmelerine imkan tanınması" gibi bir düzenlemenin, seçim günü görevli polis ve jandarma için de yapılmasını istiyor.