Aydın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Amirliği tarafından suça meyilli çocuklara yönelik düzenlenen halı saha turnuvası sone erdi. Vali Hüseyin Avni Coş’un da izlediği turnuvanın final maçının ardından dereceye giren takımlara kupaları törenle verildi.
Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Amirliği tarafından, Aydın Belediyesi, Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı, Aydın Ticaret Borsası ve Aydın Ticaret Odası’nın katkılarıyla suça meyilli çocuklar için halı saha futbol turnuvası düzenlendi. 11 Takımın katıldığı turnuva bir ay sürdü. Okula gitmeyen, suça karışmış, 14-18 yaş arası çocukların katıldığı turnuva oldukça çekişmeli maçlara sahne oldu.
Turnuva hakkında bilgi veren Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, ‘Sokaktan sahaya, Sahadan hayata’ sloganıyla böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi. Polis kayıtlarından tespit edilen suça meyilli çocuklar için futbol turnuvasının yanı sıra mesleki eğitim kursları da düzenlediklerini dile getiren Kurt, “Bu turnuvayla il merkezimizin farklı mahallelerinde ikamet eden 14-18 yaş aralığındaki çocuklarımızın kaynaşması, Sosyal hayata kazandırılması, kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, suça sürüklenmelerinin önüne geçilmesi, zararlı maddelerden korunmalarının sağlanması, farklı nedenlerden dolayı okulu bırakmış gençlerin yeniden okula kazandırılması gençlerin ailelerine ve topluma yararlı bireyler olmaları hedefledik” dedi.


TURNUVAYA KATILANLARA ÇIRAKLIK DAVETİ
Hacı Celal Oto İlköğretim Okulu Halı Saha Tesislerinde düzenlenen turnuva kapsamında 29 maç yapılırken, turnuvanın final maçı Kardeşspor ile İstiklalspor arasında oynandı. Final maçını Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkan Vekili Semih Özmeriç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulisi Akşit daire müdürleri, çok sayıda polis ve çocukların aileleri izledi.
Oldukça çekişmeli geçen maçta her iki takımdan birer oyuncu kırmızı kart görerek takımlarını eksik bırakırken, maçı Kardeşspor 6-2 kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu. Turnuvada ikinci İstiklalspor olurken, üçüncü Ovaeymirspor oldu.
Turnuvada üçüncü olan Ovaeymirspor’un kupasını ve madalyalarını veren Esnaf Odaları Birlik Başkaı Hulisi Akşit, çocuklara esnafın çok fazla çırağa ihtiyacı olduğunu anımsatarak, çocuklara esnafın yanında çıraklık yapmaya davet etti. Çocuklara çıraklığın faydalarını anlatan Akşit, ileride meslek sahibi olup dükkan açmak isteyenlerin bir ustanın yanına çırak olması gerektiğini belirtti.
Turnuvada ikinci olan İstiklalspor kupasını Belediye Başkanvekili Semih Özmeriç’in elinden alırken, birinci Kardeşspor kupasını Vali Hüseyin Avni Coş’un elinden aldılar. Tören sonunda çocuklarla sohbet eden Vali Hüseyin Avni Coş, çocuklara derslerini sorup nasihatlerde bulundu.