Özel Tek Lider Dershaneleri ve Yargı Yayınevi Açık Öğretim Koordinatörü Mustafa Gümüş Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin 1. sınıf öğrencilerine yönelik ek kontenjan hakkı, daha önce bir lisans yada ön lisans programda okumuş veya hala okumakta olan öğrencilerin ikinci üniversite okuma hakkı, lisans eğitimi veren dört yıllık fakültelerden önlisans diploması alarak ayrılmış olan öğrencilere lisans tamamlama hakkı ile meslek yüksek okulundan mezun olmuş öğrencilerin dikey geçiş hakkının 25 Ekim tarihinde başladığını 26 Kasım tarihinde sona ereceğini söyledi. Bu süre zarfında öğrencilerin mağdur durumda kalmamaları için rehberlik ve danışmanlık hizmetinin Açıköğretim Bürosunun yanında yer alan Lider Eğitim Kurumları Bürosu ve Lider Eğitim kurumları ana binasında devam ettiğini bildirdi.
“İNTERNET BAŞVURUSU YAPILIRKEN YAPILACAK BİR HATA İŞLEMLERİN TEKRARLANMASINA NEDEN OLABİLİR”
İnternetten yapılan başvuru esnasında doğabilecek hatalara dikkat çeken Gümüş, “Bu hatalar yüzünden zaman zaman öğrencilerin ciddi sıkıntılar çektiğini ve bankaya tekrar ödeme yapıp bir önceki ödemenin iptali için uzun süre uğraştığını gözlemledik. Bu konularda ve bölüm tercihleri sırasında, deneyimli profesyonel ekibimiz ile tüm öğrencilere Tek Lider Dershaneleri ve Yargı Yayınevi olarak ücretsiz rehberlik hizmeti vermekteyiz” diyerek kurumun hizmetlerinden her öğrencinin faydalanabileceğini kaydetti.
Lider Eğitim Kurumları tarafından ücretsiz olarak verilen başvurular sırasında öğrencilerin, 4 ödet ön profilden çekilmiş vesikalık fotoğraf, diploma yada öğrenci belgesi, (ikinci üniversite okumak isteyen öğrenciler okumakta oldukları üniversiteden öğrenci belgelerinin aslı veya noter onaylı fotokopisi) T.C. Kimlik no"su ile bankaya yatırılacak harç ücreti istendiği belirtildi.
Özel Tek Lider Dershaneleri ve Yargı Yayınevi Açık Öğretim Koordinatörü Mustafa Gümüş Mustafa Gümüş sürecin hızlandırılması bakımından gerek internet kaydının alınmasında ve diğer kırtasiye ihtiyaçların karşılanmasında gerekse sistem hakkında bilgilendirmelerin yapılması konusunda her zaman Lider Eğitim kurumları olarak üzerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduğunu tüm Aydınlı Açık Öğretim öğrencilerine bildirdi.