Terör mahkumu olarak 5 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra tahliye olan 3 çocuğun, kapleri hızlı attığı ve terli oldukları için gözaltına alındıkları belirtildi.

Adana 7"nci Ağır Ceza Mahkemesi, "PKK üyeliği" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla yargıladığı 16 yaşlarındaki O.N., T. S.ve M. B."ye 5 yıl 2"şer ay hapis cezası verdi. Yaşlarının küçüklüğü ve iyi hal nedeniyle cezayı önce 6 ay 20 güne indiren mahkeme, 1 Nisan 2009"da görülen karar duruşmasında, cezaevinde geçirdikleri süreyi gözönüne alarak çocukların tahliyelerine hükmetti. Geçen ekimde gözaltına alınanan çocuklar altı aydır Pozantı Cezaevi"nde tutuluyordu.

Sanık avukatı Tugay Berk, çocukların gözaltına alınmalarıyla ilgili şunları söyledi: "Müvekkillerim, polisin kendilerini ara sokakta yakaladığını, hemen atletlerini kontrol ettiğini ve atletlerinin terden ıslak olması nedeniyle eyleme katıldıklarını düşünerek gözaltına alındıklarını anlattı. Yine bir başka çocuğun ise polis tarafından ara sokakta durdurulduktan sonra kalbi dinlenmiş. Kalbinin hızlı çarpmasının, eylem yerinden koşarak uzaklaşmasının kanıtı olduğu söylenmiş.

Star