Kurtlar Vadisi'nin Muro'su KKTC seçimlerine de karıştı. Muhalefetin, Başbakan Soyer'i Muro'ya benzettiği Fero-'Nalet olsun içimdeki Urum sevgisine' yazılı afişi tepki topladı.

KKTC, milletvekili seçimleri için yarın sandık başında. Muhalefetteki UBP, iktidardaki CTP'nin Denktaş'ı Ergenekon sorgusuna almasını eleştirerek son ana kadar oy toplamaya çalıştı. UBP yanlıları da "Nalet olsun içimdeki yalan sevgisine, Rum sevgisine" afişleri hazırladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı, meclisin 50 yeni üyesini belirlemek amacıyla yarın sandık başına gidiyor. İktidar, kısa bir süre önce Ergenekon iddianamesinden yola çıkarak KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş hakkında sorgulama kararı alınca ana muhalafet partisi yöneticilerini kızdırdı. 4 gün önce UBP'li gençlerin hazırladığı, Güneş adlı Kıbrıs gazetesinde yayınlanan ve UBP yanlılarının mitinglerde taşıdığı FERO afişi ise tartışma yarattı. Kurtlar Vadisi dizisinin Muro karakterine gönderme yapılan afişte 'nalet olsun içimdeki yalan sevgisine. Nalet olsun içimdeki Urum (Rum) sevgisine" sloganı kullanılıyor.

RESMİ AFİŞ DEĞİL CİDDİYE ALMIYORUZ

Son anketlere göre liderliğini Derviş Eroğlu'nun yaptığı UBP, Başbakan Ferdi Sabit Soyer'in lideri olduğu iktidardaki Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) önünde gözüküyor. Yeni Safak'a konuşan Başbakan Ferdi Sabit Soyer ve Parti Genel Sekreteri Ömer Kalyoncu "iddialıyız" diyerek afişleri de UBP'nin resmi afişi olmadığı için ciddiye almadıklarını söyledi.

İPİ GÖĞÜSLEYECEĞİZ

CTP Genel Sekreteri Kalyoncu, seçimlerde birinci parti çıkacaklarını belirterek, 'Öyle sanıyorum ki ipi biz göğüsleyeceğiz. Partimizin oy oranının yüzde 25 olduğu yönündeki istatistikler doğru değil' dedi. Kalyoncu, Ergenekon soruşturması nedeniyle yaşanan tartışmaların sandığa nasıl yansıyabileceği yönünde ise, 'UBP'nin çevresinde bulunan, merkez sağdaki insanlar ortadan kaybolacak. Bunun belirtileri var. Bu hem Ergenekon hem de partiyle ilgili bir durum. UBP'nin, Kıbrıs'ta çözüm istemeyen bir tutumu var. Seçim bildirgesinin bir satırı diğer satırını yalanlıyor. Ergenekon iddialarına da karşılık veremiyorlar' diye konuştu. Muhtemel sıralamayı CTP, UBP, DP olarak öngören Kalyoncu, 'Bu seçimlerden de koalisyon çıkma ihtimali çok yüksek. UBP birinci olmaz, UBP ile koalisyon kurmamız da mümkün değil' şeklinde konuştu.

SOYER:İDDİALIYIZ

İktidarda bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Kıbrıs'ta yarın yapılacak seçimler için iddialı konuştu. Yeni Safak'a açıklamada bulunan Soyer "Son on günde yaptığımız bütün mitingler çok coşkulu geçiyor. Özellikle bu akşam (dün) Lefkoşa'da yapacağımız miting ile gücümüzü göstereceğiz. Seçimlerden başarıyla çıkacağımızı düşünüyoruz" şeklinde konuştu. Kıbrıs'ta muhalefetteki Ulusal Birlik Partisi'ne bağlı gençlerin hazırladığı ve Kurtlar Vadisi dizisinin karakteri Muro benzetmesinin kullanıldığı FERO afişini ise, partinin resmi afişi olmadığı için ciddiye almadıklarını belirtti.

Gençlerin afişi bizi bağlamaz

Tartışmalı Muro afişiyle ilgili olarak , CTP Genel Sekreteri Ömer Kalyoncu, 'Bu afiş UBP'li gençlerin hazırladığı bir şey. Gençlerin yaptığı toplantılarda sergilenmiş. Ancak resmi olarak panolara asılan bir afiş değil' açıklamasını yaptı. Başbakanlık ise “partinin resmi afişi olmadığı için afişi ciddiye almıyoruz” ifadesini kullandı. Öte yandan seçime giren bazı partiler şöyle: Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP): Genel Başkan ve Başbakan Ferdi Sabit Soyer'in partisi. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın eski partisi. AB'ye üyelik ve 2009 yılının sonunda Kıbrıs sorununa çözüm vaat ediyor. Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP): Hükümetin küçük ortağı. Ulusal Birlik Partisi (UBP): Genel Başkan Dr. Derviş Eroğlu KKTC'yi serbest bölge haline getireceklerini kaydediyor. Demokrat Parti (DP): Lideri, eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş. Halk İçin Siyaset Partisi (HİS): Parti başkanı Ahmet Yönlüer'in Başbakan Tayyip Erdoğan'la üniversiteden arkadaş oldukları biliniyor.

Yeni Şafak