24 Şubat Cuma günü düzenlenecek etkinlikte Makedonya ile Türkiye arasındaki kültür ve turizm bağının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında sosyal aktivitelere de ağırlık verdiklerini belirten Tepecik Belediye Başkanı Tuncay Olgun, 2012 sosyal etkinlikler programlarının Kültür ve Turizm Buluşması ile başladığını belirterek, etkinliklerin yıl boyunca çeşitli aktivitelerle devam edeceğini ve tüm halkın davetli söyledi.
Programla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Tuncay Olgun, Tepecik Belediyesi ev sahipliğinde Tepecik Beldesi Ekonomik, Soysal, Kültürel, Sportif ve Bilimsel Faaliyetler Derneği ile Makedonya Büyükelçiliği’nin ortaklaşa düzenleyeceği 1. Tepecik Kültür ve Turizm Buluşması’na önemli konukların da katılacağını belirterek etkinlikte turizm yatırım ve olanaklarının da ele alınacağını belirtti.
24 Şubat Cuma günü saat 14.00’te başlayacak olan etkinliğe başta Makedonya İzmir Ticaret Ataşesi Alev Sülejman başta olmak üzere Makedonya Ankara büyük elçiliği Üçüncü Katibi Suhana Kjerimi Balıu, Bergama Yenikent Belediye Başkanı. Fikret Çam, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri,Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve çeşitli turizm firmalarının temsilcilerinin katılacağını belirten Tepecik Belediye Başkanı Tuncay Olgun programın oldukça verimli geçeceğine inandığını söyledi.
“KÜLTÜR TURİZMİ DE ÖNEMLİ”
Bir çok medeniyete beşiklik etmiş Aydın ve Anadolu topraklarının, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında güneşi kumu ve denizi kadar bölgede yaşayan insanların kültürlerinin görülmeye değer olduğunu belirten Tepecik Belediye Başkanı Tuncay Olgun “Bu yönü ile ele alındığında Aydın ilimiz adeta dünyanın minyatürü gibi. Doğal güzelliklerinin yanı sıra insanlarımızın yaşam şekilleri ve kültürleri de bizim gözümüzde çok önemli değerdir. Bu değeri tanıtmak ve faydaya dönüştürmek için bu etkinliği düzenledik” dedi.
Belediye Başkanı Tuncay Olgun, Kültür ve Turizm Buluşması’na çeşitli sivil toplum örgütlerinin yanı sıra Makedonya Göçmen Dernekleri temsilcilerinin de katılacağını belirtti.