Onu almak için Başkan Sadri Şener ve ekibi, çok uzun bir yolculuk yapmış, soluğu Kolombiya"da almıştı.

2009"un dünya üzerinde en çok gol atan 4. oyuncusu olma durumu Bordo-Mavililer"i hayli heyecanlandırmış, beklentiler üst düzeye tırmanmıştı.

Ancak geçen sezonun ikinci yarısını Teofilo adeta "boş" geçti, gözler yeni döneme çevrildi. Bu süreç de aslına bakılırsa sıkıntılı başladı. Isparta Davraz"da sorunsuz günler yaşanırken, Hollanda kampı gelip çattığında Teofilo alandan uçup giden takım uçağına uzaktan baktı!

Çünkü vize problemini çözememişti ve alana kadar gelmesine rağmen işlemleri halledilemedi. Kampa rötarlı giden oyuncu, hocasının motivasyonuyla az da olsa toparlandı.

Aklı hep İstanbul"daydı

Sezonu Süper Kupa"da Bursa ile oynanan maçta attığı 3 golle açıp, lige de aynı hızla başlayan Teo"nun bu süreçte de bir takım rahatsızlıkları olduğu ortaya çıktı.

Oynamadığı dönemde, “Mutlu değilim, beni İstanbul"a kiralayın” diyip yönetimden aldığı, “Tamam, Kayserispor"a verelim” önerisine kabul etmeyen Kolombiyalı özellikle son milli takım dönüşünden itibaren bambaşka bir ruh haline girdi.

Bilerek mi atıldı!

Beşiktaş maçının bitiminde İbrahim Toraman"a yumruk atıp kırmızı kart gören ve ardından milli takım programını da gerekçe gösterip Türkiye"ye çok rötarlı bir şekilde dönmeyi isteyen golcünün, bu talebi hocası Güneş tarafından samimi bulunmayarak geri çevrilince işler iyice sarpa sardı.

İsteği kabul edilmediği halde, uçak kaçırdığı bahanesiyle yine geç kalan Teofilo, yönetimin vereceği para cezasını duyunca çılgına döndü. Günlerdir yüzünden düşen bin parça olan Kolombiyalı, bu kez yönetimin kapısını, “Ailem mutlu değil” diyerek çaldı.

"Başkanı bağlayın bana"

Hatta Teo"nun işi bir hayli abarttığı ve gecenin geç vakitlerinde kulüp yetkilileri aracılığıyla, “Beni başkanla görüştürün, bana asbaşkanı bulun” diyerek ilginç talepleriyle de sıkıntı yarattığı ortaya çıktı.

Bordo-Mavili futbolcu son adımıyla ise sabırları tamamen taşırdı. Kendini iyi hissetmediğini, ülkesine gidip doktoruna görünmesi gerektiğini söyleyen Teo"ya hocası Güneş de yönetim de rest çekti. Apar topar soluğu İstanbul"da alan Teo, dün oteline kapandı, menaceriyle bile ancak akşam saatleriyle bir araya geldi.

İlk yurt dışı deneyimi

Ritim bozukluğu ve jetlag sendromu sebebiyle İstanbul"da kontrolden geçmesi planlanan Teo"ya yönetim en büyük dereceden para cezası kesecek. Yıllık 500 bin Euro"ya oynayan Kolombiyalı"nın bundan sonraki akıbeti ise büyük merak konusu.

İlk yurt dışı tecrübesini Türkiye ile yaşayan Kolombiyalı, Trabzon"a dönmesi halinde kadro dışı kalacak