Fenerbahçe'nin yarın gerçekleştirilecek başkanlık seçimi öncesinde; bugün yapılan olağan genel kurul toplantısında kongre üyelerinin yanı sıra başkan adayları da bir konuşma yaptı.

Kalkavan, 11 yıllık Aziz Yıldırım yönetimini eleştirerek, "Fenerbahçe'nin son 11 yıllık karnesine baktığınızda, maalesef koskoca camianın 4 şampiyonlukla yetindiği malumunuz. Avrupa'da ise zaten yokuz. Çok aşağıladığımız, hatta teneke kupa diye dillendirdiğimiz Türkiye Kupası'nı dahi 26 yıldır kaldıramadık. Fenerbahçeli olarak boynu bükük kaldık." dedi.

BAŞKAN ADAYI ŞADAN KALKAVAN'IN KONUŞMALARI

Fenerbahçe Başkan Adayı Şadan Kalkavan, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada şu başlıklara değindi:

- Kullanacağız oylar, Fenerbahçe'nin geleceğine yön verecek.

- Sizlerin kötü gidişata bir dur diyeceğinizi düşündüğüm için aday oldum.

- Fenerbahçe'nin son 11 yıllık karnesine baktığınızda, maalesef koskoca camianın 4 şampiyonlukla yetindiği malumunuz. Avrupa'da ise zaten yokuz. Çok aşağıladığımız, hatta teneke kupa diye dillendirdiğimiz Türkiye Kupası'nı dahi 26 yıldır kaldıramadık. Fenerbahçeli olarak boynu bükük kaldık.

- Fenerbahçe bir kan değişimine ihtiyaç var. Aranan kan ise ben ve arkadaşlarımdadır. Biz bu göreve talibiz.

- Fenerbahçe'ye 3 yılda Avrupa'da kupa kaldırtmak için oyunuzu istiyorum. Siz de Fenerbahçemizi hak ettiği yerlerde görebilmeyi arzuluyorsanız, bu gidişata bir dur demeniz gerekir.

- Sizlerden tek ricam, oy kullanırken vicdanınızın sesini dinlemeniz.

- Beni tanıyorsunuz. Ben içinizden gelen bir kardeşinizim. Sizlerden biriyim.

- Sportif başarısızlık, Fenerbahçe'nin ağırlaşan mali durumu ve büyük Fenerbahçe ailesinin bölünmüşlüğü beni ve ekibimi harekete geçirdi. Bu gidişata dur diyebilmek için başkan adayı oldum.

- Sizlere 3 temel hedefimi söylemek istiyorum. Fenerbahçe'nin öncelikle bunlara ihtiyacı olduğuna inanıyorum.

1- Sportif başarı: Avrupa'da kupa kaldıran bir Fenerbahçe vaat ediyorum.

2- Mali durumun iyileştirilmesi: Ağır borç yükü altındaki Fenerbahçe'yi, bu borçlardan kurtarma sözü veriyorum.

3- Alieyi birleştirme sözü veriyorum: Huzur ve barış dolu bir Fenerbahçe vaat ediyorum. Fenerbahçe'yi, basınla ve futbol camiası ile barıştıracağım.

- Fenerbahçe menffat kulübü değil, gönül kulübüdür. Ben de gönlümü verdiğim Fenerbahçeme başkan adayı oldum. Eğer başkan olursam büyük Fenerbahçe ailesini birleştirip, 11 yıldır ölü olan Fenerbahçe ruhunu yeniden canlandıracağım.

AZİZ YILDIRIM: BANA HIRSIZ DİYEMEZLER

Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve yeniden başkanlığa adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım'ın yaptığı açıklamalar ise şöyle:

"Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yeniden aday olan başkan Aziz Yıldırım, kendisinin ve yönetim kurulu arkadaşlarının kulübe 24 saatini veren Fenerbahçelilerden olduklarını ifade etti.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki olağan genel kurul toplantısında ilk günün sonunda söz alan Aziz Yıldırım, kürsüye gelirken üyelerden büyük alkış aldı.

Üyeler, “Büyük Başkan” şeklinde tempo tutarken Yıldırım, “Beni büyülten Fenerbahçe, herkes bilsin” dedi.

Fenerbahçe'nin yalnız futbol takımından meydana gelmediğini, 8 amatör branşı barındıran Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu kaydeden Yıldırım, “Fenerbahçeli olmak bir ayrıcalıktır, doğru, Fenerbahçeliliği yaşamak da bir ayrıcalıktır. Herkes yaşayamaz. 24 saatini veremez. Ama bizler 24 saatini veren Fenerbahçelilerdeniz. Her seçimde muhalefet olacaktır. Saygı gösteriyorum. Şadan Bey'i de tebrik ediyorum, iyi ki var. Böyle bir kongreyi hep beraber yaşıyoruz” diye konuştu.


“BEN VE ARKADAŞLARIMA KİMSE 'HIRSIZ' DİYEMEZ”


Aziz Yıldırım, 11 yıldır iktidar olan kendisi ve yönetim kurulu arkadaşlarına yönelik eleştirilerin olabileceğini ifade ederek, “Herkes her şeyi söyleyebilir ama ben ve arkadaşlarım için hiç kimse 'hırsız' diyemez” dedi.

Her zaman Fenerbahçe'nin menfaatine olacak işler yapmaya çalıştıklarını anlatan Yıldırım, “11 yıldır iktidarı yaşayan ben ve arkadaşlarım tabii ki tenkit edileceğiz. Herkes iyi bilmeli biz Fenerbahçe menfaatlerine gelmeyen konuları yapmadık. Hep Fenerbahçe'yi düşündük, mücadele ettik. Beni tenkit ettikleri konuların çoğu Fenerbahçe'yle ilgili. Herkes her şeyi söyleyebilir. Ama ben ve arkadaşlarım için kimse hırsız diyemez” şeklinde konuştu.

Aziz Yıldırım, 11 yıllık başkanlığının çocuklarına bırakabileceği önemli bir miras ve şeref olduğunu ifade etti.

Görev süresi içinde kulübün nerelere geldiğini anlatan Yıldırım, ekonomiden anlayan sade bir vatandaş gibi bakıldığında bile yıllar içinde büyük bir ekonomi ürettiklerinin görüleceğini belirtti.


“BORCUMUZ VAR AMA KARŞILIĞI VAR”


Aziz Yıldırım, kulübün borcunun bulunduğunu, ancak bunun karşılığının olduğunu ifade ederek, “Borcun karşılığı olmazsa o zaman tehlike” dedi.

Geçen kongrede de bir üyenin kürsüde yaptığı konuşmada borçlardan korkulmaması gerektiğini ifade ettiğini hatırlatan Yıldırım, “90 milyon dolar borcu olan kulübün yalnızca gayrimenkul değerleri 200 milyon dolardır. Hisseleri 850 milyon dolardır. Başka bir şey söylemeye gerek yok” diye konuştu.


“BAŞKANLIĞIN BEDELİNİ AĞIR ÖDEDİK”


Aziz Yıldırım, başkanlığın bedelini ağır ödediğini söyledi.

Başkan olduğu zaman kulübü 26 milyon dolar borçla aldığını belirten Yıldırım, ön sırada oturan eski başkan Ali Şen'e “Öyle değil mi sayın başkan” deyince, Ali Şen'in, Okocha ve Baliç'i satarak, borcu kapattığını söylemesi üzerine, “Hayır başkanım, o benim marifetim. Ben de 30 milyon dolar hibe ettim” dedi.

Aziz Yıldırım, başkan adayı Şadan Kalkavan'a da seslenerek, şöyle konuştu:

“İki yıl beraber çalıştık. Oradaki hatalarda siz de kabahatlisiniz. Siz iyi insansınız da, bazı şeyleri yanlış anlıyorsunuz. Kavgaları yapmasaydım Fenerbahçe'yi bu noktalara getiremezdim. 'Aileyi birleştireceğim' diyorsunuz. 10 bin 600 kongre üyesi var. Benimle kavgalı kaç kişi var. Benimle çalıştınız, Ali Şen ile de çalıştınız. Sizinle de kavga etti, ayrıldı, değil mi Ali Bey. Kalkavan'ın, 'Anadolu'daki bütün düşmanlıklar Ali Şen ve Aziz Yıldırım döneminde oldu' diye demecini okudum. Anadolu'da her zaman dostlarımız olmuştur, düşmanlarımız da olmuştur ama şu an Anadolu'da dostlarımız daha da artmıştır.”

11 yılda kulübü futbol takımından çok, her zaman spor kulübü olarak görüp, bu şekilde yönettiklerini kaydeden Yıldırım, “Yanlışlarımız olmuştur, her zaman olacaktır, sonuçta insanız. Olumlu tenkitleri alırız. Ama tenkitlerin her gün değişmemesini arzu ediyoruz. Fenerbahçe'ye yaptıklarım güneş nasıl sıvanmazsa, bu yaptıklarım da sıvanmaz. Fenerbahçe kongresi 11 yılki Fenerbahçe olmadığı gibi, hepiniz 11 yıl önceki insanlar değilsiniz. Aklı selim ve anlatılanları takip eden insanlarsınız. Gönlüm rahat. Şükrü Saracoğlu, Faruk Ilgaz'dan sonra en fazla görev yapan başkanım. Bu onur bana yeter. Fenerbahçe için elimden gelen neyse yaparım. Bugüne kadar yaptım, bundan sonra da seçerseniz yapacağım” diye konuştu.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin Avrupa'nın en zengin kulüplerinden biri olduğunu, tesisleşmenin devam edeceğini belirterek, yapacağı yeni tesisler hakkında da bilgi verdi.

Aziz Yıldırım, “Herkes bir şiir okuyor, bir de ben okuyayım” diyerek, Mevlana'nın bir şiirini şöyle okudu:

“Düne ait ne varsa söylenmiş,

Bıraktım hepsini orada

Çünkü şimdi yeni şeyler söylemek lazım

Her gün yeni bir yere

Konmak ne güzel

Bulanmadan donmadan

Akmak ne hoş

Dünle beraber gitti cancağızım.

Ne kadar söz varsa

Düne ait

Şimdi yeni şeyler

Söylemek lazım.”

Aziz Yıldırım ayrıca, Can Bartu ve Lefter gibi kulübün büyüklerinin isimlerini Fenerbahçe'nin her yerine vermek için Divan Başkanlığı'na başvuracaklarını söyledi.

Aziz Yıldırım yönetiminden; Tahir Pelek, Ali yıldırım ve Mesut Yalın çıkarılırken yerine Yasemin Marçil, Ayhan Önalan, Abdullah Kiğılı, Köksal Özbek yönetime dahil edildi.

KONGRE ÜYESİ FUNDA SİBEL PALA'DAN Fatih Terim TEPKİSİ


Fenerbahçe Kulübü'nün olağan seçimli genel kurul toplantısında konuşan kongre üyesi Funda Sibel Pala, başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan genel kurulda konuşan Trakya Üniversitesi Tıbbı Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Pala, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın başkanlığını açıkladığı toplantıda, çok adaylı ve demokratik bir kongre olmasını arzu ettiğini belirttiğini ifade ederek, “Kişilerin cesarete ihtiyacı varsa ben adaylığımı açıklayarak bu cesareti gösteriyorum” derken, üyeler tarafından alkışlandı.

Kürsüde olmasının nedeninin sokaktaki Fenerbahçe taraftarının kongrede oturan kişilere büyük sorumluluk yüklemesinden kaynaklandığını ifade eden Funda Sibel Pala, şunları söyledi:

“Fenerbahçe kongre üyesinin elini taşının altına koyması lazım. 2007-08 sezonu hayatımda yaşadığım en harika sezondu. Bu sezonda beni en çok şaşırtan şey, istikrardan bahseden sayın başkanımızın 73 yaşındaki Aragones'i gelecek olarak görmesidir. Aragones'i hiçbirimiz tartışamayız ama takımla kimyası tutmadı.

Bir sezon önce sadece 2 gol yemiş Chelsea karşısında Zico 'ileri ileri' diye bağırıyordu ve 1-0'dan 2-1 öne geçtiğimizde tribünde herkes gözyaşı içindeydi. O andan bu ana nasıl geldiğimizi analiz etmeliyiz. Fenerbahçe ruhu takımdan kaybolmuştur. Bu sezon alttaki takımların hepsine yenilen bir Fenerbahçe gördük.”

Pala, Aziz Yıldırım'ın 3 yıl üst üste takımı şampiyon yapacağını iddia ettiğine dikkati çekerek, “10 yıla baktığımızda sadece bir yıl buna çok yaklaştığımızı görüyoruz. Sayın başkanım formülünüz varsa bunu açıklayın” dedi.

"FATİH TERİM GELİRSE..."

“70 milyonun önünde Fenrebahçe başkanına hakaret etmeye hiçbirimizin hakkı yok” diyen Pala'nın, “Fatih Terim, Fenerbahçe Teknik Direktörü olursa Fenerbahçeliliğimi askıya alacağımı ilan ediyorum” sözleri üyelerce alkışlandı.

Birkaç arkadaşının kendisinden habersiz, kendisini aday gösterdiğini kaydeden Pala, “Bu bir harekettir. Tek dileğim, bundan sonraki seçimde elinde projeleri olan dinamik genç ekiplerin olması. Ayrıca bir sonraki dönemde de seçime birkaç gün kala tırnaklarımızı yiyerek 'Acaba Sayın Yıldırım aday olacak mı' diye beklemek istemiyorum” dedi.

Funda Sibel Pala'nın konuşmasının ardından kulüp başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri ve genel kurul üyeler Pala'yı ayakta alkışladı. Başkan Yıldırım, yerinden kalkıp yanına kadar giderek Pala'yı tebrik etti. Kongre Divan Başkanı Talat Yılmaz da Pala'ya teşekkür etti.

Bu arada, başkanlığa aday olan Funda Sibel Pala, yönetim kurulu aday listesinin özellikle olmadığını açıkladı.

HAKAN BİLAL KUTLUALP'İN AÇIKLAMALARI

Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağan genel kurul toplantısı sürerken, başkan adayı Şadan Kalkavan'ın yönetim kurulu aday listesinde yer alan Hakan Bilal Kutlualp, “Fenerbahçe ailesinin büyük başarılara layık olduğu bilinciyle göreve talibiz” dedi.

Kongrede söz alan Kutlualp, yaptığı konuşmada şeffaflık, yöneticilerin kulüple ticari ilişkileri, sportif başarının gerekliliği ve gelirleri attırma ve de transfer politikaları üzerinde durarak, seçildikleri takdirde mevcut durumdan daha iyisini yapacaklarının sözünü verdi.

“ŞEFFAF OLMAYI TAAHHÜT EDİYORUZ”

Verdikleri sözlerin arkasında duracaklarını kaydeden Kutlualp, her adımda şeffaf olacaklarını ifade ederek, “Fenerbahçe'nin parasının bizlere emanet verildiğini, bu emaneti harcarken bu paranın sahibi olan büyük Fenerbahçe taraftarının, bu paranın nerede ve nasıl kullanılmış olursa olsun isabetli verimli ve adil harcandığına emin olmasını sağlayacağız” dedi.

Fenerbahçe Kulübü'nün bütün hesaplarını ve harcamalarını bağımsız uluslararası kabul görmüş şirketlere denetlettirip, müdahale etmeden üyelerin bilgilerine sunacaklarını anlatan Kultualp, “Transferlerin, nasıl, kaç liraya, hangi kulüple, hangi menajerle, hangi avukatla yapıldığını, tamamen şeffaf bir şekilde bizden duyacaksınız. Hiçbir zaman için basında, sağda solda o transferle ilgili sonradan ortaya çıkan gizli kapaklı belgeler göremeyeceksiniz. Bir kristal gibi şeffaf olmayı ve yapılan her işin Fenerbahçe'nin geleneklerine etik ve moral değerlerine uyum içinde olacağını sizlere taahhüt ediyoruz” şeklinde konuştu.

“KULÜPLE TİCARİ İLİŞKİYE GİRMEYECEĞİZ”

Kutlualp, seçildikleri takdirde hiçbir yönetim kurulu üyesinin kulüple ticari ilişkiye girmeyeceğini söyledi.

Fenerbahçeli eski yönetici, “Fakat bir adım ileri gidip şunları söylemek istiyorum. Hiçbir yöneticimizi Fenerbahçe ile bir ticari ilişkiye girdiğini göremeyeceksiniz, hiçbir yöneticimizin Fenerbahçe'nin adını kullanarak ihale ve benzeri ticari menfaat sağlamayacağını sizlere taahhüt ediyorum. Yönetim kurulumuzda birbiriyle ortak ve akraba kimse yoktur. Bu bizim için karar alma mekanizmalarının daha sağlıklı ve objektif olması açısından en önemli kriterdir” diye konuştu.

“TESİSLEŞMEYİ SPORTİF BAŞARININ ALTERNATİFİ OLARAK GÖRMEYECEĞİZ”

Tesisleşmedeki konseptlerinin sportif başarıya katkıda bulunma ve gelir getirme olarak şekilleneceğini anlatan Hakan Bilal Kutlualp, “Fenerbahçe taraftarı için sportif başarının hazzı, mutluluğu ve gururu çok önemlidir. Tesisleşmeyi sportif başarının alternatifi olarak görmeyeceğiz” dedi.

25 milyon taraftardan bahsedilen bir camiada 160 bin taraftar kart sahibi taraftarın bulunmasının çok yetersiz olduğuna dikkati çeken Kutlualp, taraftar kartı daha işlevsel hale getirmek için çalışmalar yapacaklarını, “25 milyonun yaptığı her alışverişten Fenerbahçe'ye bir damla düşerse bunun bir göl olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Sportif başarının reytingi artıracağını, kombine kart, yayın, reklam ve ürün satışından gelecek gelirleri arttıracağının bilincinde olduklarını anlatan Kutlualp, “Sonuç olarak gelirleri artırmanın en önemli yolunun Fenerbahçe'nin sportif başarılarını arttırmaktan geçtiği tezini ısrarla savunmaktayız” dedi.

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım döneminde güzel işler de yapıldığını anlatan Kutlualp, amatör branşlarda müthiş bir başarı yakalandığını ifade etti.

“TRANSFER İZLEME KOMİTELERİ KURACAĞIZ”

Futbol takımı için transfer çalışmalarının 12 ay boyunca yapılması gerektiği düşüncesiyle izleme komiteleri kuracaklarını anlatan Kutlualp, seçildikleri takdirde ilk olarak Güney Amerika'da Brezilya ve Arjantin, Avrupa'da Almanya ve Güney Afrika bağlantısı nedeniyle Fransa'da 4 ekip kuracaklarını, ikinci yıl bu ekiplerin sayısını 6'ya çıkaracaklarını kaydetti.

Takıma ısınmaya ve parlamaya devam edecek yıldızları transfer edeceklerini ifade eden Kutlualp, futbol şubesinin maalesef arzu edilen yerde olmadığını anlatarak, özetle şöyle devam etti:

“Aldığımız yıldızlar satıldığı zaman Fenerbahçe'ye para kazandıracak özelliklere sahip olması bizim için önemli bir kriterdir. Genç yeteneklerde ise uzun yıllar Fenerbahçe'ye hizmet etmesi, Fenerbahçe'de yıldız olma potansiyeline sahip olması ve Fenerbahçe değerlerine saygılı olması önemli birer kriter olacaktır. Emekli ve gereksiz pahalı futbolcu almayacağız. Kendi altyapımıza büyük önem vereceğiz.”

Kutlualp, seçildikleri takdirde Tezcan Yaramancı'nın kulübün üst düzey yöneticisi (CEO) olarak görev yapacağını da sözlerine ekledi.

BASINA SANSÜR

Fenerbahçe Kulübü yönetimi, bugün başlayan Olağan Genel Kurul Toplantısı'na salonda yer olmadığı gerekçesiyle foto muhabirlerini ve kameramanları almadı.

Faruk Ilgaz Tesisleri'ne sabah erken saatlerde gelen basın mensupları, kongrenin yapıldığı salona alınmazken, canlı yayın araçları da tesislere uzak bir yerde bekletildi. Daha sonra yapılan açıklamada muhabirlerin salona alınacağı, kameramanların ve foto muhabirlerinin alınmayacağı ifade edildi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kameramanları ve foto muhabirlerini salonda yer olmadığı gerekçesiyle alamadıklarını ifade etti.

Fenerbahçe Kulübü başkan adayı Şadan Kalkavan'ın listesinde bulunan eski yöneticilerden Hakan Bilal Kutlualp ise DHA'ya yaptığı açıklamada bunun yasal olmadığını vurgulayarak, "Kamuoyunun haber alma hakkını kimse engelleyemez. Bu çok yanlış bir olay. Sanırım benim ve başka üyelerin söyleyeceklerinden, yönetimle ilgili bahsedileceklerden çekinmiş olacaklar ki, böyle bir davranışta bulundular" dedi.

Kongre ile ilgili görüntülerin akşam saatlerinde FB TV tarafından diğer basın kuruluşlarına dağıtılacağı açıklandı.

TSYD'DEN FENERBAHÇE'YE KINAMA

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Fenerbahçe Kulübü'nün bugünkü olağan seçimli genel kurulunda foto muhabiri ve kameramanların kongre salonuna alınmamasını kınadı.

TSYD'den yapılan açıklamada, Fenerbahçe Kulübü Genel Kurulu'na foto muhabirleri ve kameramanların alınmamasının üzüntü ve hayretle karşılandığı belirtilerek, “Demokrasinin gereği herkese açık olması gereken bu kongrede, basına karşı takınılan bu tavrı kınıyor ve kamu görevinin yapılmasını engelleyen Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nu bundan sonraki uygulamalarında daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz” denildi.

Konunun TSYD Yönetim Kurulu'nda görüşüleceği ve ayrıntılı açıklamanın daha sonra yapılacağı kaydedildi.

Bu sabah başlayan ve halen süren Fenerbahçe Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda, foto muhabirleri ve televizyon kameraları, yer olmadığı gerekçesiyle kongre salonuna alınmadı.

ÖZDEMİR: STADIMIZIN 1 YILLIK GELİRİ 54 MİLYON DOLARDIR. HİÇBİR ŞEY YAPMASAK İKİ YILDA TÜM BORCUMUZU ÖDERİZ”

Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağan genel kurul toplantısı sürerken, mevcut yönetimdeki başkan vekili Nihat Özdemir, yönetime yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

Konuşmasında ağırlıklı olarak Erol Yücel'in eleştirilerine yanıt veren Nihat Özdemir, “Banka kredileri olmasaydı futbol takımı sahaya çıkamazdı” söylemine, “Unutmamamız gerekli bir şey var. Türkiye'de bankacılık sistemi son zamanda dünyada yaşanan krize bakıldığında dünyada örnek bir bankacılık sistemi olmuştur. Herkesin unutmaması lazım gelir ki, Türkiyemiz'de bankalar ancak itibarı sağlam müşterilere kredi vermektedirler. Eğer biz kredi bulabilmişsek, bu, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün mevcut bilançolarının sağlam olmasından dolayıdır” diye konuştu.

“BORCUMUZ 90 MİLYON DOLAR CİVARINDADIR”

Nihat Özdemir, bilançonun iyi analiz edildiği taktirde Fenerbahçe Kulübü'nün borcunun 90 milyon civarında olduğunun görüleceğini bildirdi.

Kulübün 300 milyon TL civarında borcu bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını anlatan Özdemir, “Fenerbahçe'nin 90 milyon dolar borcu var, bunu herkes bilmeli. Sadece ve sadece 90 milyon dolar borcumuz varken, sponsor gelirleri, reklam gelirleri hepsini dışarıda bırakarak, kulübümüzün iftihar ettiği stadımızın 1 yıllık hasılatı 54 milyon dolardır. Hiçbir şey yapmazsak iki yılda tüm borcumuzu öderiz. Bundan müsterih olunuz. Sayın başkan Fenerbahçe'nin her kuruşuna önem vermektedir. Her kuruşu harcayıncaya kadar bin defa düşünmekteyiz” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın ipoteğinin söz konusu olmadığını, çünkü stadın hala Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu anlatan Özdemir, “Stadın Fenerbahçe Kulübü'nün tapulu malı olması için büyük uğraş vermekteyiz. Yasa değişikliği gerekmektedir. Bu yasa değişikliği sonunda tapuyu alacağımızı ümit ediyoruz” dedi.

Hakan Bilal Kutlualp'in 160 bin taraftar kart sayısını küçük görmesini hayretle karşıladığını da belirten Özdemir, projenin henüz emekleme durumunda olduğunu, sona gelmediklerini bildirdi.

"BANKALARA OLAN BORÇ 128 MİLYON TL"

Fenerbahçe Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda, yönetim kurulu faaliyet raporunu kulüp başkan vekili Nihat Özdemir okudu. Özdemir, banka borçlarının 128 milyon 262 bin 837 TL olduğu açıkladı.

Özdemir, konuşmasında, 2008 yılı faaliyetleri ve 3 yıllık dönemlerindeki kulübün sportif başarıları ve yatırımlarını anlattı.

Fenerbahçe'nin tarihinde 100. kuruluş yılını heyecan ve coşku içinde kutladıklarını kaydeden Nihat Özdemir, “Profesyonel futbol takımımız 100. yılımızda şampiyon oldu. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadı” dedi.

Nihat Özdemir, futbol dışı bütün spor dallarına da büyük ilgi gösterdiklerini, kulübün 100. yılında takım halinde 120 kupa, bireysel olarak da 1139 kupa ve madalya kazandıklarını anlattı. Özdemir, Fenerbahçe'nin sadece spor sayfalarında değil, ekonomi ve kültür sayfalarında da yer alır hale geldiğini ifade etti.

“BU DÖNEM FENERBAHÇE'NİN BİR TAPU DEĞİL, TAPULAR SAHİBİ OLMA DÖNEMİ OLMUŞTUR”

Üyelerinin yıllardır kulübün hiçbir tapusunun olmadığını genel kurullarda özlemle dile getirdiğini belirten Özdemir, “Bu dönem Fenerbahçe'nin bir tapu değil, tapular sahibi olma dönemi olmuştur” dedi.

Nihat Özdemir, mali konulardan da bahsederken, 01.01.2008-31.12.2008 dönemininde gelirlerinin 256 milyon 656 bin 191 TL 29 kuruş, giderlerinin ise 266 milyon 845 bin 678 TL 69 kuruş olarak gerçekleştiğini, 10 milyon 189 bin 487 TL 40 kuruş gelir-gider farkı oluştuğunu kaydetti.

Nihat Özdemir'in konuşması üyeler tarafından bir süre alkışlandı.

BANKA BORÇLARININ 128 MİLYON 262 BİN 837 TL OLDUĞU AÇIKLANDI

Özdemir'in konuşmasının ardından Denetleme Kurulu 2008 yılı raporu okundu. Denetleme Kurulu raporunda, banka borçlarının 128 milyon 262 bin 837 TL olduğu, banka borçlarında 2008 yılında 41 milyon TL artış olduğu, bunun 30 milyon TL'sinin kur artışından kaynaklandığı belirtildi.

Denetleme Kurulu, 2008 yılında genel kurul tarafından kabul edilen bütçenin ve 2009 yılı ilk 4 ayında da yönetim kurulunun yaptığı harcamaların kulüp tüzüğüne uygun olduğunu ifade edip, yönetimin ibra edilmesini önerdi.

Hürriyet