Nazilli Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen etkinliğe Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Erdemir, AK Parti ilçe Başkanı Ersin Esenlik, MHP İlçe Başkanı Rafet Şentürk, AK Parti Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı Birol Atasever ve özürlü vatandaşlar ile davetliler katıldı.
Etkinlikte konuşan Ortopedik ve Spastik Engelliler Derneği Başkanı Ayşe Hışıl Çınkıt “Bizler dernek üyesi arkadaşlarımız ve derneğimize üye olmayan diğer özürlü arkadaşlarımız özürlü olabiliriz. Ama bizler uzanacak olan bir yardım eli ile arkadaşlarımıza istihdam edilecek olan bir iş müjdesi ile sevinmek istiyoruz. Çünkü bizler çalışarak hayata tutunmak istiyoruz. Bizler, bizlere acınılmasını istemiyoruz. Bu günde düzenlediğimiz bu dayanışma yemeğimizde bizlere sürekli destek olan yardımcı olan yardım eli uzatan kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerine plaket vererek teşekkür etmek istedik” dedi.
AK Parti Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı Birol Atasever da; “Halkına hizmet vermekten başka anlayış içinde olmayan partimiz bu yolda halka hizmet hakka hizmet anlayışını kendisine prensip edinmiştir. Ülkemizde ilk defa siyasi bir birim olan Ak Parti Özürlüler Koordinasyon Merkezimiz Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından kurulmuştur. Kuruluş amacı ise engelli vatandaşlarımızın hayatla mücadelelerinde engel olan problemleri çözüme kavuşturmaktır. Bu bağlamda özürlüler alanında yapılan en büyük reform özürlüler kanunu olmuştur. Bu kanun ile toplumda yaşayan özürlü vatandaşlarımızın onuru ayağa kaldırılmıştır. Özürlü istihdamında büyük bir hamle yapılmıştır. Evde bakım ve özel Merkezlerde bakım uygulaması başlatılmıştır. Özel eğitime ihtiyacı olan engelliye 388 TL kısmı yardım yapılmıştır artık 18 yaş altı özürlülerimizde özürlü maaşı almaktadırlar. 2002 senesinde 70 TL olan özürlü maaşı şu an itibarı ile 900 TL olmuştur. Son olarak da Başbakan Erdoğan özürlülerin kamuda istihdam edilmesini sağlayacak olan önemli bir çalışmanın talimatını vermiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında yüzde 3 oranında özürlü çalıştırma zorunluluğu çerçevesinde açıkta bulunan 38 bin 192 özürlü kontenjan 2010 yılından itibaren alımının gerçekleştirileceği müjdesini vermiştir” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, dayanışma etkinliğinde derneğe destek veren kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket verdi. iha