Kayak Milli Takımı'nda bulunan Bitlisli kayakçılar, antrenmanlarına yaz mevsiminde de devam ediyor. Süphan Dağı'nda kamp kuran milli kayakçılar, temmuz ayında kayak yaparak hazırlıklarını sürdürüyor. Türkiye Kayak Federasyonu Bitlis Temsilcisi Kenan Aşit, Süphan Dağı'nın 3600 metresinde temmuz ayı olmasına rağmen kayak yapmanın keyfinin bir başka olduğunu söyledi. 
 
Aşit, "Buradaki amacımız hem şampiyonaya hazırlanmak hem de dikkatleri Süphan Dağı'na çekmektir. Milli kayakçılarımızı yurt dışındaki şampiyona öncesinde Süphan'da bir günlük kampa aldık. Bu mevsimde burada kayak sporunun yapılabileceğini herkesin görmesini istiyoruz. Bitlis'te hem kayak yapıp hem de Van Gölü'nün mavi sularında serinleme imkanına sahibiz. Sporcularımız Süphan'daki kampın ardından yüzme fırsatı da buldu. Bu mevsimde hem kayak yapmak hem de gölde serinlemek çok güzel. Bu mutluluğa ulaşmak isteyen yerli ve yabancı turistleri Bitlis'e bekliyoruz" dedi.
 
Süphan Dağı'ndan her mevsim yararlanılabileceğini ifade eden Aşit, sporcular için buraya bir tesis yapılmasının uygun olacağını da sözlerine ekledi.