CHP lideri Kılıçdaroğlu, TTB kongresinde yaptığı konuşmada “Bu ülkedeki temel sorunumuz aydınların korkaklığında yatıyor.
Aydın korkak olmayacak. Cesur olacak ki toplumun önderliğini yapabilsin” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği’nin 62. Büyük Kongresi’ne katıldı. CHP lideri burada yaptığı konuşmada ülkenin zor günlerden geçtiğini ve bir karamsarlık ortamının hakim olduğunu öne sürdü ve ”Bizim kitabımızda karamsarlığın olmaması gerekiyor. Karamsarlığa teslim olmak bir aydına yakışmaz” dedi.

Aydınların ülkede sorumluluğu, aydınlanmayı, cesareti üstlenen, halkı cesaretlendiren kişiler olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, hiçbir toplumda çaresizlik olamayacağını, sorunlara en ağır koşullarda bile çözüm üretilebileceğinidile getirdi. Baroların, üniversitelerin, sivil toplum örgütlerinin suskunlaştırıldığını ileri süren Kılıçdaroğlu, ancak TTB’nin tüm baskılara ve zorluklara rağmen sesini yükseltmeyi başardığını belirterek, birliği kutladı. Kılıçdaroğlu, ”Bütün meslek kuruluşlarına buradan çağrı yapıyorum, TTB’yi örnek almaları gerekir” dedi.

Konuşmasında Türkiye ve Suriye arasındaki gelişmelere de değinen Kılıçdaroğlu, ”Biz kendi sorunlarımızı bıraktık. Esad’ın sorunlarıyla ilgileniyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Bizde demokrasi var mı?”

”Neymiş efendim? Suriye’de demokrasi yokmuş. Dönüp bir kendine bak bakalım senin ülkende demokrasi var mı? Aydınlar, sendikacılar içerde, sabahın köründe ev basarsın, insanları sorgusuz sualsiz alırsın, yazarları atarsın, 100’e yakın gazeteci, 500’ün üzerinde öğrenci hapiste, 4 bin 700 üniversite öğrencisinin okulla ilişiği kesilmiş, ’efendim biz gidip Suriye’ye demokrasi götüreceğiz...’ İlk kez bu coğrafyada Batı’nın egemen güçlerinin sesiyle Ortadoğu’ya sesleniyoruz biz.”

“Aydınlar cesur olmalı”

İktidarın uygulamalarının Türkiye’yi açık cezaevine dönüştürdüğünü ileri süren Kılıçdaroğlu, ”Kapalı cezaevini hepimiz biliyoruz. Açık cezaevi de şu anda Misak-ı Milli sınırlarımız. Orada da binlerce insan kendisini tutsak görüyor. Neden? Düşüncelerini özgürce dile getiremiyor.

Söyleyemiyor, korkuyor, ’Acaba hapse atılır mıyım’ diye. Bu ülkedeki temel sorunumuz aydınların korkaklığında yatıyor. Aydın korkak olmayacak. Cesur olacak ki toplumun gönderliğini yapabilsin” dedi.

Vatan