Yaptığı konuşmada,2005 yılından bu yana Türkiye"de tarım ve hayvancılık kesimlerini çok yakından ilgilendiren kanunların çıkarıldığını belirten İl Tarım Müdürü Muhsin Temel, önümüzdeki dönemde yeni tarımsal atakların yapılacağını müjdeledi. 7gün/24 saat tarımın hizmetinde olduklarını belirten ve çiftçilerin kendilerini daha fazla çalışmaları için zorlamalarını isteyen Aydın İl Tarım Müdürü Muhsin Temel; “Tarım sosyal bir faaliyet alanı olmaktan çıkıp, iktisadi bir alan olarak değerlendirilmelidir” dedi.
Konuşmasında, 2000"li yılların başlarında Türkiye tarımı dünya sıralamasında 11. Ülke iken, bugün 8. Dünya ülkesi konumunda olduğunu belirten Muhsin Temel, Türk çiftçisinin tarımı artık çok iyi öğrendiğini ifade etti. 2005 yılına kadar ülkede tarım kanunun olmadığını bugün tarımın bir kanunun olduğunu belirten Muhsin Temel; “Birçok ve önemli kanunlar çıkarıldı ve yürürlüğe konuldu. Gıda kanunu, toprak koruma ve arazi kullanma kanunu, organik tarım kanunu, tarım sigortaları kanunu, tohum kontrolü ve sertifikalı tohum için tohumculuk kanunu, üretici birlikleri kanunu, lisanslı depoculuk kanunu, bio-güvenlik kanunu, tarım ve kırsal kalkınma kanunu, kefalet kanunu, Ziraat Odaları Birliği kanunu, bitki sağlığı kanunu bu kanunların ana başlıkları” diye konuştu.
Tarım arazilerini miras olmaktan çıkaracak miras kanunu ile ilgili uzun süredir süren çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade eden İl Tarım Müdürü Muhsin Temel, taraflar arasında sıkıntılara yol açan mirasın kanun ile sıkıntıları ortadan kaldıracağını söyledi. Tarımsal yenilikler ve üreticilere desteklemeler bakımından toprak analiz desteklemelerinin de çiftçilere büyük katkı sağladığını söyleyen Aydın İl Tarım Müdürü Muhsin Temel; tarımsal yenilik ve desteklemelerin artarak devam edeceğine inandığını ifade etti.
“SÖKELİLERE TEŞEKKÜR”
Tarımsal faaliyetlere bakıldığında Söke ilçesinin Türkiye"de ilçeler bazında ilk 10 ilçe içinde yer aldığını ifade eden Aydın İl Tarım Müdürü Muhsin Temel, hizmet binası için Sökelilere teşekkür etti. Aktif olarak çalışan Söke İlçe Tarım Müdürlüğü"ne ait müstakil bir binasının olmayışının kendisini üzdüğünü ifade eden Muhsin Temel; “Sökeliler katkıları ile ilçe Tarım Müdürlüğümüze hizmet binası kazandırdı. Konuyla ilgili katkı sağlayan Söke Belediye Başkanı ve Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi"ye, Söke Ticaret Borsası, Söke Ziraat Odası başta olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.